Két hétig gyalogolnak a miskolci színészek

Elindultak két hétig tartó gyalogútjukra a Miskolcra szerződött színészek Budapestről - számolt be az Észak-Magyarországnak Szőcs Artúr, a miskolci színház egyik rendezője. Az úton tapasztaltak lesz az alapja annak a színdarabnak, amelyet a következő évad első előadásaként bemutatnak a színházban Mi és Miskolc, avagy 272 307 lépés a város felé címmel.

Elindult a menet

- Körülbelül tizenöten vagyunk a menetben, a színészek mellett van köztünk filmrendező és író is - mondta Szőcs Artúr. A csapat egyébként két hét múlva, június 17-én érkezik Miskolcra a színházba, ahol találkozik majd a helyi színészekkel. - A mai napon Becskéig gyalogolunk, ott családoknál szállásolnak el bennünket, majd" mindenkit más és más helyre - árulta el a rendező.
A településen két éjszakát alszanak, a holnapi nap már az első próbáé lesz. Harmadnap indulnak tovább, hogy újabb hosszú gyaloglás után ismét megszálljanak egy másik településen Miskolc irányába. Az előadás a két hét eseményeiből az úton íródik, a próbák a vendéglátó településeken folynak, hogy a darab Miskolcra érvén álljon össze egésszé.

Miközben az alkotók gyalogolnak, a színházba Nagy Csomag érkezik. Bár a keddi akció elmosta az eső, a színház épületének feldíszítése nem marad el, csütörtökön 15 órától sor kerül rá. Erről bővebben itt olvashatnak.

Így készültek a csomagolásra:

festes_bk_06

1.

festes_bk_08

2.

festes_bk_13

3.

festes_bk_19

4.

festes_bk_21

5.

festes_bk_22

6.

festes_bk_31

7.

festes_bk_33

8.

festes_bk_34

9.

festes_bk_37

10.

festes_bk_40

11.

festes_bk_41

12.

festes_bk_51

13.

Színház.hu

süti beállítások módosítása