Színház és pedagógia a fiatalokért - Sikerrel zárult az első év

Sikerrel zárult az első év a Színház és pedagógia a fiatalokért elnevezésű programban, amelyet a Káva Színház és Dráma a Nevelésért Alapítvány indított útjára.

A TÁMOP-pályázat keretében, európai uniós és magyar állami támogatással megvalósuló programban nyolc oktatási-nevelési partnerintézmény összesen 1450 diákja vehetett részt - olvasható az alapítvány MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a Káva Alapítvány programjának célja, hogy a fiatalok neveléséhez drámapedagógiai módszerekkel járuljanak hozzá. A drámapedagógia foglalkozásokon résztvevő diákok magabiztosabban kommunikálnak, szívesebben járnak iskolába és nyitottabbak, elfogadóbbak a társadalmi problémákkal szemben. A Színház és pedagógia a fiatalokért program keretein belül összesen 72 témanap valósult meg, amelyből 33 színházi nevelési, 39 pedig drámapedagógia foglalkozás volt.

chg_09forrás: kavaszinhaz.hu

A visszajelzések alapján mind a tanárok, mind pedig a diákok hasznosnak és tanulságosnak érezték a programot, ahol erkölcsi, társadalmi és általános emberi kérdéseket érintő témákat dolgoztak fel a Káva Alapítvány szakembereinek segítségével. Az ingyenes programok nyolc partnerintézményben, az ország különböző pontjain, 9-18 éves diákok, valamint egy óvodai csoport bevonásával valósultak meg.
"A Színház és pedagógia a fiatalokért program eredményességét a partnerintézményekkel kialakított kapcsolatok is igazolják, bízunk benne, hogy a kezdeményezés hosszú távon is fenntartható lesz" - idézi a közlemény Gyombolai Gábor színész-drámatanárt, aki hozzáteszi: az alapítvány által kínált tanárcsomag lehetővé teszi, hogy a tanárok saját maguk is beépítsék a program módszertanát a tantervbe.

MTI

süti beállítások módosítása