A pert mutatja be az M Studio

Franz Kafka A per című regényéből kiindulva készül új bemutatóra a sepsiszentgyörgyi M Studio társulata. Az előadást Barta Dóra, magyarországi rendező-koreográfus jegyzi, alkotótársai Réczei Tamás dramaturg, Kiss Julcsi díszlet- és jelmeztervező, Katonka Zoltán zenei szerkesztő valamint Márton Imola konzultáns. A premierre június 9-én kerül sor.

Az előadás a váratlan-alaptalan támadásnak kitett kafkai főhős, Josef K. menekülési kísérleteit állítja színpadra. A megingathatatlannak hitt biztonság elvesztése a főhőst korábbi önmagán való túllépésre kényszeríti. Kitörési próbálkozásainak képzeletbeli segítőjeként jelenik meg a Nő, aki az alkotók értelmezésében egyaránt anya, feleség és az érzékiség megtestesítője.

a_per_plakat

Noha Kafka regénye helyenként nehézkesnek, szikárnak tűnhet, a könyv lapjain létrejövő erős konvenciókra épülő, szürreális világ zsigerileg foglalkoztatta a rendezőt. A fülledt, nyomasztó légkört lírai jelenetekkel ellenpontozza az előadás, mely így túlmutat a reménytelen megsemmisülésen.

Barta Dóra a klasszikus balett eszköztárának kortárs tánc- és mozgáselemekkel való elegyítésével, az így létrejövő egyedi mozgásnyelvvel kísérletezik. Ezt az előadásban a hagyományos prózai színház elemei, azaz Kafka műveiből vett párbeszéd- és prózarészletek is kiegészítik.

A bemutató időpontja június 9., szombat, este 7 óra, helyszíne a sepsiszentgyörgyi Lajtha László Stúdióterem. További előadások: június 11. és 1.5, este 7-től.

süti beállítások módosítása