Mini - Utazás Meseországba utoljára

Június 10-én, vasárnap délelőtt 10.30-kor az évadban utoljára játsza a Momentán Társulat a Minit. Interaktív családi mesejáték zenével, humorral, meglepetéssel, ahol a gyerekek nem csak nézők, de írók és résztvevők is. Kalandozás a képzelet szárnyán. Vagy nehéz elképzelni?

Ajánló:

„Egyszer volt, hol nem volt…” – volt egyszer egy társulat, amely minden alkalommal más és vadonatúj zenés mesejátékot játszott, ami egyszer sem volt, sehol sem volt. A Momentán Társulat improvizált előadásain a gyerekek választják ki, hogy ki legyen aznap a főhős, és ki legyen a „főgonosz”, miért küzdjön a hős és ellenfelei hogyan törjenek borsot az orra alá. Keverednek a klasszikus és modern mesék elemei, a történet tele van zenével, humorral és meglepetéssel. Egy mese, amelyben a gyerekek végig aktív irányítói az eseményeknek: nézők, írók és résztvevők. Aki nem hiszi, járjon utána!

5-10 éves gyerekeknek és „mindenkinek, aki szereti”.

Kritikus szemmel:

A színészek (kvázi szerzők) figurateremtő humora mellett a gyerekek jellegzetes viccei is nagyban rásegítenek a darabra: az egyik ifjú néző a mese központi tárgyának például a fénybarlangban található fénykövet javasolja, melyet – a vízkő analógiájára – fénykőoldóval lehet megsemmisíteni. A cselekmény egy pontján a szereplőknek egy másik, hangsúlyozottan varázslatos tárgyat kellene találniuk, ekkor pedig a fogkefe kerül ki győztesen a gyerekek bemondásaiból.
Összességében elmondható, hogy a fiatalok (akik közül néhányat, például Nemes Takách Katát vagy Molnár Leventét szinkronszerepekből is ismerhetünk) remekül veszik a közönség vagy a moderátor által felállított akadályokat, és a gyerekekkel is jól szót értenek – még a különösen nehéz, énekes-rímes improvizációk is mennek nekik, ha zeneileg nem is mindig tökéletesen, de mindenképpen viccesen. És a legjobb, hogy a Minit többször is megnézhetjük, sosem lesz ugyanolyan, mint az előző volt. (Apats Gábor, egyszervolt.hu)

Helyszín:

IMPRÓ – kreatív töltőállomás

1066 Budapest, Ó utca 4.

süti beállítások módosítása