Mini utazó színház járja be Angliát

Egy londoni társulat egy pár négyzetméteres tákolmányba költöztette előadását - írja a kulturpart.hu. A világ talán legkisebb színházának falai vörös fémlapokból készültek, teteje pedig újrahasznosított szenes vödrökből áll.

A kulturpart.hu cikkéből:

Az Aberrant Architecture névre hallgató londoni stúdió tervezte a képen látható kicsi utazó színházat (Tiny Travelling Theatre). Az építmény egy XVII. századi szénkereskedőnek, Thomas Brittonnak állít emléket, aki széntároló viskója felett létrehozta a Small Coal Man's Music Club-ot. A klubra emlékeztető piros miniszínház a Clerkenwell-i Design Héten debütált, és azóta járja Angliát.tinytheatre1

A tervezők megpróbáltak minél inkább hűek maradni a mintául szolgáló szórakozóhelynek, ezért a színház ajtaja egy hajó kormánykerekével nyitható, a tetőt pedig szenes vödrökből építették fel. A kéménybe tetőablakot rejtettek, így természetes világítást kaphatott a belső játéktér. Egy kúpalakú tölcséren keresztül pedig az épületen kívülre is kivezetik a hangot, hogy a járókelők is élvezhessék az előadás hanghatásait. A színházat egy régi hippivagonnal vontatják, és hat besüllyesztett fülkét is tartalmaz, ami hat embert tud egyszerre befogadni. A nézők az előadások előtt és után pedig akár egy italt is rendelhetnek, amit a kihajtható asztal mellett fogyaszthatnak el.

süti beállítások módosítása