Kicsomagolták az évadot – megmozdult Miskolc

Nyolc miskolci iskolából több mint 120 diák és tanár közreműködésével a Miskolci Nemzeti Színház új vezetése és a társulat június 7-én évadhirdető programsorozata keretében becsomagolta a teátrum épületét.

Az eredetileg június 5-re meghirdetett egész napos rendezvényt az esős idő miatt 7-én rendezte meg a teátrum, bár a diákok már 5-én, a terveknek megfelelően elkészítették a csomagolóanyagot, azaz az évad bemutatóit hirdető plakátokat, összesen 1800 négyzetméternyi felületen.

400_1A festéket és a kartonpapírt a Dulux és a Dunapack ingyen biztosította az egyenként akár 18 méter hosszúságú plakátokhoz. Csütörtökön délután a diákok és a színház stábja kitelepült a színház köré, és megkezdődött a színházépület beborítása a tanulók alkotásaival. Elsőként a Hideg gyermekhez készített plakát, majd Az ördög és a Dandin György került fel a színház falára.

400_IMG_9259A munka közben utcatánc, a Zrínyi Ilona Gimnázium Járdaszínháza, és persze a ceremóniamester, Fandl Ferenc színművész szórakoztatta a soha nem látott eseményre érkező érdeklődőket. A nagyszabású és látványos munkálatok pedig egyre több járókelőt vonzottak a színházhoz. A Városház tértől 17 órakor elindultak Zeke Edit jelmeztervező által megálmodott-megalkotott papírszobrok is – a társulat táncosai – a színház felé, ahol kicsomagolták saját magukat.

400_IMG_9080Este 8 órakor újra megnyílt az egri Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak kiállítása, az Alternatív Identitás a Széchenyi út 36. alatti régi

papírboltban. A diákok a Miskolci Nemzeti Színház új logójáról, plakátjáról, honlapjáról készített vizsgamunkái június 16-ig tekinthetőek meg, és a kiállítás látogatói szavazhatnak is a nekik tetsző alkotásokra, a győztes elképzelés pedig a következő évad arculatváltásának kiindulópontja lesz. A kiállítás nyitva tartási idejében – naponta 17 és 20 óra között – a társulat egy-egy tagjával (Szegedi Dezsővel, Máhr Ágival, Fandl Ferenccel, Keszég Lászlóval, Béres Attilával, Rácz Attilával, Kiss Csabával, Kulcsár Imrével és Szabó Mátéval) találkozhatnak a tárlatra látogatók.

400_IMG_9390Sötétedéskor fényfestés, Nabucco-nyitány, Szabadságkórus várta a miskolciakat, és felhangzott az erre az alkalomra írt Évadhimnusz is, melynek szövege az évad bemutatóinak címeiből áll. A nap zárásaként a színház vezetése egy pohár sörrel és zsíros kenyérrel várta a nézőket.

A végül kétszer fél naposra sikeredett rendezvényen több százan vettek részt, a lebonyolítás érdekében összefogtak az iskolák, gyerekek, tanárok és szülők, a színház dolgozói és a nagylelkű adományozók: megmozdult a város.

400_IMG_8360

Fotók: Bócsi Krisztián

www.mnsz.eu

http://www.facebook.com/ANagyCsomag

süti beállítások módosítása