Színészek-újságírók meccs a Múzeumok Éjszakáján

Ebben az évben először a Magyar Sportmúzeum és a Nemzeti Sportközpontok is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz, így június 16-án különleges élményben lehet részük a Puskás Ferenc Stadion látogatóinak. Lesz SZÚR, vagyis színész-újságíró focirangadó is!

Fűre lépni szabad! – ezzel a mottóval várja a látogatókat június 16-án a Puskás Ferenc Stadion. Ezen a napon a legendás létesítmény olyan részeire is bejuthatnak a szurkolók, ahova egyébként szigorúan tilos belépni.

Már délelőtt 10 órától látogatható A stadion története című kiállítás, amit egyébként április óta lehet megtekinteni a korábbi dísztribünhöz vezető titokzatos alagútban. A tárlat bemutatja a Puskás Ferenc Stadion építésének történetét, valamint az itt megrendezett sport- és kulturális események legérdekesebb pillanatait.

Délutántól másnap hajnalig pedig Fűre lépni szabad! a Puskás Stadionban. A Múzeumok Éjszakáján bárki tesztelheti focitudását a stadion gyepszőnyegén, a rendezvény idején ugyanis több alkalommal rúghatnak tizenegyeseket profi kapusoknak a bátor vállalkozók. Aki szeretne, leülhet a akár a kispadra is, vagy bemehet az öltözőbe és megnézheti, hol készül a nagy csatákra a magyar válogatott.

A rendezvény kiemelt témája az 1954-es 7:1-es magyar-angol mérkőzés, kivetítőn az 58 évvel ezelőtti találkozó összefoglalóját is látni lehet a stadionban.

SZUREgykori SZÚR a teltházas Népstadionban

A Múzeumok Éjszakájára szervezett villámtornán pályára lép a Parlament válogatottja, a borászok csapata és a legendás SZÚR, vagyis a színész-újságíró csata sem maradhat el.

Az este egyik csúcspontja pedig kétségtelenül az atlantai olimpiai válogatott fellépése lesz. Az „atlantai generáció” mellett más korosztályok válogatott labdarúgóival, valamint újságíró és színész legendákkal is személyesen találkozhatnak a látogatók, sőt akár szóba is elegyedhetnek velük a Puskás Ferenc Stadion nyílt napján.

Június 16-án, a Múzeumok Éjszakáján tehát Fűre lépni szabad!

A stadiontörténeti kiállítást 10 órától lehet megtekinteni, a többi program 17 órától másnap hajnali egy óráig tart.

Helyszín: Puskás Ferenc Stadion, 1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5., belépés a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok irányából.

További információk és részletes program: www.intezmeny.mnsk.hu

süti beállítások módosítása