Megkezdődött a Budapesti Nyári Fesztivál

Csomós Miklós kulturális főpolgármester- helyettes a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon nyitotta meg a kilencedik Budapesti Nyári Fesztivált.

Mint fogalmazott, amikor a kőszínházak bezárnak, akkor veszi kezdetét a nyári fesztivál, az a rendezvénysorozat, amely a kétszínházi szezon között a kulturális rendezvények szünetében Budapest lakosságának újabb és újabb kulturális élményeket nyújt. Idén 120 programon lehet részt venni a fesztiválon, és színházi hajójárat is indul a szigetre. A főpolgármesterhelyettes adta át a karmesteri pálcát Hollerung Gábornak, a Budafoki Dohnányi Zenekar karmesterének, majd a zenekar péntek esti filmzenekoncertjével kezdődött meg hivatalosan a Budapesti Nyári Fesztivál 2012-es szezonja.

079Fotó: Majtényi Mihály, budapest.hu

A rendezvénysorozat mottója: "Több mint színház: élmény!". A szervezők szerint minden eddiginél sokrétűbb, látványosabb és egyedibb összeállítással kedveskednek a kultúrarajongóknak.
Különleges külföldi produkció lesz a Los Vivancos - 7 testvér extreme flamenco fusion formáció, amely először lép fel Magyarországon. Számos ősbemutató is gazdagítja a fesztivált, többek között az Érinthetetlenek. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad darabjai között látható lesz a Báthory Erzsébet musicalopera ősbemutatója is.
A Szabad Tér Színház nyári operabemutatója Puccini egyik legnépszerűbb műve, a Turandot, amelyet látványoperaként mutatnak be a Margitszigeti Nagyszínpadon. Fellép majd az 55 éves Benkó Dixieland Band is.

süti beállítások módosítása