Színház Szókratész módjára Athénban

Az ókori Görögország egyik legfontosabb írását, Platón Szókratész védőbeszéde című művét történelmi helyszínen, Athénban, az Akropolisz közelében mutatják be a nyáron.

sokrates

A Szókratész védőbeszédét a broadwayi veterán rendező, Loukas Skipitaris vitte színre, a címszereplőt a New York-i Görög Színház alapítója, az Emmy-díjas Yannis Simonidis alakítja. A rendezést először 2004-ben mutatták be New Yorkban, azóta tizennégy országban 6 nyelven 250 alkalommal mutatták be a darabot - olvasható a The Archaeology News Network régészeti hírportálon.

socrates

Szókratész

A görög fővárosban tizennégy angol nyelvű előadást tervez Yannis Simonidis az Athéni Egyetem Múzeumában, amelyek után a nézők és a színész között párbeszéd bontakozhat ki, hogy Szókratész módjára megvitassák a világ dolgait. A darabot a nyár folyamán több vidéki görög városban is bemutatják.
A Kr.e. 399-ben írt Szókratész védőbeszéde Platón alkotói korszakának első feléből származik. A dialógus Szókratész perét - a vádolók álláspontját, és a filozófusnak a vádakra adott válaszát - mutatja be, ahogy tárgyalja a halál természetét is.

süti beállítások módosítása