Először Budapesten: Szenteltvíz és kokain

Az egykori Vidám Színpad társulati magja a Budapesti Bulvárszínház keretében új premierre készül ma este. Előadásuk címe: Szenteltvíz és kokain. A főszerepben: Harsányi Gábor, Csala Zsuzsa, Straub Dezső, Beleznay Endre, Böröndi Tamás, Sáfár Anikó, Várkonyi András, Farkasházi Réka és Fogarassy András. Rendező: Straub Dezső. A bemutató június 12-én, a fedett Városmajori Szabadtéri Színpadon lesz, 20 órakor.

Június 12-én Budapesten először mutatják be a most 86 éves Louis Velle francia színész, író Szenteltvíz és kokain című komédiáját a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Televíziós sorozatokból ismert és népszerű színészek játszanak együtt a fővárosi utazó színház új darabjában. A nagy nevettetők, Harsányi Gábor, Csala Zsuzsa, Straub Dezső, Beleznay Endre, Böröndi Tamás és az örökifjú Sáfár Anikó mellett a szereplők között ott van a Barátok közt című szappanoperából apa és lányaként megismert Várkonyi András és Farkasházi Réka, akik a telenovellát követően először állnak együtt színpadra.

A darabot Magyarországon 1957. december 25-én az egri Gárdonyi Géza Színház Kamaraszínháza mutatta be Mezei Éva rendezésében Szerelem Párizsban, illetve Péter Fillérhez címmel. Több mint 50 évvel később a Budapesti Bulvárszínház vállalkozott ennek a fordulatos, poénokkal tűzdelt vígjátéknak a bemutatására.

szenteltviz_es_kokainFotó: Bartucz Anikó

Louis Velle:

Szenteltvíz és kokain

komédia

Vajon hogyan lehet összefüggésbe hozni a békés kegyszerárust és kicsit lökött családját a „nagyipari” kokainkereskedéssel? Tényleg a káplán lenne a maffiafőnök? A drogterjesztő pedig a szentfazék nagynéni? Miről beszél az a nyámnyila albérlő, az az ágról szakadt katolikus diák, amikor titokban a millióit kéri számon a bácsikájától? És miből él az a szobrász, aki eddig még egyetlen szobrot sem tudott elkészíteni?

A komédia végére persze minden kiderül. Közben azon drukkolunk, hogy a befalazott hulla épségben elérje a Szajnát. No és a szerelem? Lebontja még a félreértések és csibészségek által emelt lebonthatatlannak tűnő falakat is.

Egyébként a kegyszerüzlet fölötti kis szoba - visszafogott életvitelű katolikus diákoknak - továbbra is kiadó!

Danis Lamerlet (kegyszerkereskedő): Harsányi Gábor
Blanche (a felesége): Sáfár Anikó
Nicolette (a lányuk): Farkasházi Réka
Gervaise (nagynéni): Csala Zsuzsa
A káplán: Várkonyi András
Ernest, alias Jaques Lécuyer (író): Beleznay Endre
Nagybácsi (állítólag szobrász): Straub Dezső
Achille Touplaine (könyvkiadó): Böröndi Tamás

Fordította Komoly Péter
Átdolgozta: Straub Dezső

Rendező: Straub Dezső

Bemutató:

2012. június 12. (kedd) 20 óra

Városmajori Szabadtéri Színpad

A Városmajori Szabadtéri Színpadon a nyári fesztiválon egy alkalommal láthatják az érdeklődők az előadást! Jegyek még kaphatók! Fedett nézőtér biztosítja az esőmentes szórakozást!

süti beállítások módosítása