Készül a Parasztbecsület - Kero® a Dóm téren

Nem történelmi darabként, hanem színházi értelemben gazdag és érdekes előadásként állítja színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékokon Pietro Mascagni Parasztbecsület című egyfelvonásos operáját Kerényi Miklós Gábor.

A mai korhoz, érzülethez közeli, egy szicíliai vagy chilei bányászfaluban játszódó történetként képzeli el a produkciót - mondta el a Kossuth-díjas rendező annak kapcsán, hogy néhány nap múlva elkezdődnek Budapesten a darab próbái.

Az egyfelvonásos darab hosszánál és történeténél fogva tökéletesen befogadható – vallja a Szegedi Szabadtéri Játékok egyik legtapasztaltabb rendezője, akinek előadásait nyolcvannál is több alkalommal játszották a Dóm téren.

kero5

A direktor olyan színházi értelemben gazdag előadást tervez, amely a klasszikus operarajongók tetszését is elnyeri. Emellett természetesen nem hiányozhatnak majd a produkcióból a Kerényi Miklós Gáborra jellemző különleges látványelemek sem: lesz kötéltáncos, izgalmas mutatványaikkal és tűzeffektusokkal feltűnnek majd az artisták, akik egyaránt szórakoztatják és talán meg is döbbentik a közönséget.

A zenekart Kesselyák Gergely vezényli, Santuzzát, a fiatal parasztlányt Frankó Tünde, Turiddut, a parasztlegényt Dolhai Attila játssza, Lucia, az édesanyja szerepében Bódi Mariannát láthatja a közönség, Alfiót, a fuvarost Perencz Béla, Lolát, a feleségét Mester Viktória alakítja.

A Parasztbecsület – amelyet a Dóm téren utoljára 1970-ben bemutatott Bajazzókkal együtt játszanak július 27-én és 28-án - a Szegedi Szabadtéri Játékok indulásának dicső történetét idézi, hiszen máig legendás az az 1935-ös előadás, amelyet maga a mester, Pietro Mascagni vezényelt a Fogadalmi templom előtt.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása