Valahol Európában - a Harag György Társulat jótékonysági előadása

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata június 17-én, este 6 órától ismét műsorára tűzi a nagysikerű Valahol Európában című musicalt. A színház az előadás teljes bevételét jótékonysági célokra ajánlja fel.

A darabról:

A Valahol Európában története a második világégés végén játszódik, és olyan elhagyatott lurkók csapatával találkozhatunk benne, amely az utcákon kóborol, fosztogat, ennivalót keres. Csavargó suhancok ők, akiknek semmijük sincs, és sokuknak nem is volt soha. A bandába verődött gyerekek egy romos kastélyban találnak menedéket, ahol a híres karmester, Simon Péter is él. Először fel akarják akasztani, mivel „felnőtt”, tehát „ellenséget” látnak benne, ám a zenész és a gyerekek között hamarosan barátság szövődik, amelyben Simon Péter emberi tulajdonságain túl, a zene varázsának is kiemelkedő szerepe van. Amikor az ellenük hergelt falusiak az Egyenruhás vezetésével megtámadják a kastélyt, együtt védik meg a várat, és közösen harcolnak a fogságba esett gyerekek kiszabadításáért. A karmester az ódon kastélyt hivatalosan is a gyermekek otthonává teszi: számkivetettek találnak így egymásra, küzdenek a túlélésért, a fennmaradásért, és kapnak esélyt a felnőtté válásra. Elszánt küzdelmük az emberben mélyen élő, örök humánumot szólaltatja meg.

A produkció zenéje, szövege, látványának ereje felkavaró, mondanivalója pedig azt a reményt is megfogalmazza, hogy egykor talán születhet olyan Európa, amelyben érdemes gyereknek lenni, és felnőtté válni is megéri.

valahol_europabanforrás: Harag György Társulat

Az előadásra az érdeklődők a színház jegypénztárában válthatnak jegyet hétköznap 10-17, szombaton 10-13 óra közt, valamint kezdés előtt egy órával. Az előadás román felirattal tekinthető meg.

süti beállítások módosítása