Életműdíjat oszt a Kritikusok Céhe a Színészmúzeumban

A Színházi Kritikusok Céhe ünnepség keretében adja át 2012-es Életműdíját a Bajor Gizi Színészmúzeumban június 16-án, a Múzeumok Éjszakáján.

A Színházi Kritikusok Céhe június 16-án hozza nyilvánosságra a tagok által titkos szavazás útján megválasztott életműdíjas személyét. A Bajor Gizi Színészmúzeumban Nánay István és Tompa Andrea kritikusok vezetésével ünnepi beszélgetés keretében, hazai és határon túli szakemberek és művészek közreműködésévelmutatják be a díjazottat. Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet archívumában fellelhető cikkek, kritikák, kötetek, előadás-felvételek és színházi fotográfiák alapján a közönség megismerhet, illetve felidézhet egy jelentős alkotói életpályát. A programon közreműködik a szeptemberi Színikritikus-díj átadó ünnepségének egyik színművész-műsorvezetője, Kocsis Pál.

cehlogo

A 17 órakor kezdődő esemény részevevői- amelyre a Múzeumok éjszakájára érvényes karszalag nélkül is beléphetnek - amellett, hogy első kézből értesülhetnek a díjazott személyéről, valamint igazi színházi ritkaságokkal találkozhatnak, lehetőséget kapnak arra, hogy jegyet nyerjenek a Nemzeti Színházban megrendezendő szeptemberi ünnepi gálaműsorra.

süti beállítások módosítása