L. Simon László lesz a kultúráért felelős államtitkár

L. Simon Lászlót kérte fel Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a kultúráért felelős államtitkári posztra. L. Simon László elfogadta a megbízatást, tisztségét június 18-tól tölti be.

"Megtisztelő számomra, hogy Balog Zoltán miniszter úr engem kért fel a kultúráért felelős államtitkári posztra. A felkérést tisztelettel elfogadom. A Szőcs Géza államtitkár úr által megkezdett szakpolitikai munkát folytatni kívánom, még határozottabban képviselve a kulturális terület érdekeit. Választókerületem polgárainak képviseletéről államtitkárként sem fogok megfeledkezni. Kinevezésemet követően az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának elnöki tisztéről lemondok" - közölte L. Simon László.

simon

Fotó: Földi Imre, MTI

L. Simon László író, költő, politikus 1972-ben született Székesfehérváron. 1998 és 2004 között a Fiatal Írók Szövetségének elnöke, 2004-től 2010-ig a Magyar Írószövetség titkára volt.

A Fidesz országgyűlési képviselője, 2010-től az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnökeként, 2011 őszétől a Nemzeti Kulturális Alap elnökeként tevékenykedik.

Legújabb, tizenegyedik kötete a napokban jelent meg Szubjektív ikonosztáz címmel.
Szőcs Géza, a kultúráért felelős eddigi államtitkár szerdán kérte felmentését az emberi erőforrások miniszterétől.

MTI

süti beállítások módosítása