Lemondott Szőcs Géza

Lemondott Szőcs Géza, kultúráért felelős államtitkár. Az 59 éves politikus a második Orbán kormány megalakulása óta vezette a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkárságát. Kormányzati források több lappal tudatták: L. Simon László az NKA elnöke lehet Szőcs utóda.

Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta Szőcs Géza lemondását, egyben felkérte, hogy a továbbiakban miniszterelnöki főtanácsadóként végezze tevékenységét - tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t szerdán.

Havasi Bertalan hozzátette: Szőcs Géza munkájára minden kulturális kérdésben számít a miniszterelnök, különös tekintettel a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet ügyeire.
A kultúráért felelős államtitkár szerdán közölte az MTI-vel, hogy felmentését kérte az emberi erőforrások miniszterétől. Sokkal több szempont szól amellett, hogy "változtassak és más feltételek közt próbáljam tovább szolgálni az eddig fontosnak tartott értékeket és ügyeket" - írta közleményében Szőcs Géza, hangsúlyozva: irányítása alatt a kulturális államtitkárság tisztességes munkát végzett az elmúlt két évben.

szocsFotó: Barakonyi Szabolcs, index.hu

Szőcs Géza költő, politikus 1953. augusztus 21-én született Marosvásárhelyen. 1978-ban végzett a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem magyar–orosz szakán. 1981–1982 között az Ellenpontok című szamizdat kiadvány szerkesztője volt. Ennek következtében a román államvédelmi hatóság (Securitate) többször is letartóztatta és bántalmazta. 1989–1990 között a Szabad Európa Rádió budapesti irodavezetőjeként működött. 1989-től a Magyar Napló munkatársa lett. A romániai rendszerváltás után 1990-ben visszatelepült Kolozsvárra, ahol újságírói-szerkesztői munkája mellett politikai szerepet is vállalt. 2010-ben nevezték ki a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárává.

'FANTOMOK JÁRJÁK ÁT KIS HAZÁNKAT' - A TÁVOZÓ SZŐCS GÉZA ÜZENETÉT ITT OLVASHATJÁK.

süti beállítások módosítása