Az esős idő ellenére is sikeres a POSZT

Pozitívan értékeli a 12. Pécsi Országos Színházi Találkozót az eltelt időszak alapján Stenczer Béla ügyvezető igazgató, aki szerdán arról számolt be, hogy az esős idő ellenére is sokan vesznek részt az egy hete zajló fesztiválon, eddig 12 ezren váltottak jegyet a programokra.

Stenczer Béla kiemelte, hogy gazdag kínálattal várják a látogatókat, hiszen a 27 versenyprogram és a szombati záró gála mellett 236 off-produkciót szerveztek a 10 napos fesztiválra.
Beszámolt arról is, hogy a játszóhelyek megteltek, az új pécsi Kodály Központban eddig valamennyi program zsúfolt házakkal zajlott. A versenyprogram nagy részére már hetekkel a POSZT indulása előtt elfogytak a jegyek és az off-programokon is megtelt a nézőtér - tette hozzá.
Elmondta, hogy sokan látogatták az ingyenes rendezvényeket is, amelyek elsősorban a Magyar Teátrum Sátorban valósultak meg. A Magyar Teátrumi Társaság új tulajdonosként erőteljesen, és intenzíven jelent meg a fesztiválon - mutatott rá, utalva arra, hogy a Magyar Teátrumi Társaság idén szerzett a Magyar Színházi Társaságéval megegyező tulajdonrészt a POSZT-ot működtető gazdasági társaságban.

poszt-2012

Az új formában megvalósuló szakmai beszélgetésekről szólva arról beszélt, hogy pozitív visszajelzéseket kapott. Mint mondta, a színházak maguk választhatták meg a formát és az opponenst, aki az előadásukról szóló beszélgetést vezeti.
Egyetlen problémaként az időjárást említette Stenczer Béla. Mint mondta, az eső tönkretette a POSZT szabadtéri rendezvényeit. "Így nem látszott az a pezsgés, amely a korábbi évek fesztiváljait jellemezte, hogy a Jókai és a Kossuth téren, a Király utcában hömpölyög a nép" - mondta.
Kitért arra, hogy a rossz idő az új helyszínként megjelenő, tavasszal megnyílt Zsolnay Kulturális Negyed eseményeit érintette legjobban, mivel a hajdani sétatér programjait rendezik ott meg az idén. Hozzátette: reméli, hogy az utolsó három nap rendben lesz ebből a szempontból is, és a fesztivál vége igazi csattanó lesz.

MTI

süti beállítások módosítása