Évadzáró előadások az M Studionál

Hetedik évadát zárja a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház. A társulat idei három bemutatója közül kettőt a színházi évad vége előtt újra megtekintheti a sepsiszentgyörgyi közönség.

Június 15-én Franz Kafka A per című, Barta Dóra által rendezett előadása lesz műsoron, míg június 18-án utoljára látható az Isten szeme címmel, Tar Sándor művei alapján, Rácz Attila által készített előadás. Az Isten szeme az alkotók vallomása szerint azt a társadalmi diskurzust szorgalmazza, mely a közös múlt felvállalásának lehetőségét - a bűnök beismerése mellett - a megértés és megbocsátás eseményeként is lehetővé teszi.

Az évad méltó lezárásaképp június 19-én a 2008 óta szinte folyamatosan játszott Romeo&Julia című, Uray Péter által rendezett mozgásszínházi előadást láthatja újra a sepsiszentgyörgyi közönség.

romeojulia_14Fotó: m-studio.ro

Az előadás áprilisban nagy sikerrel szerepelt a craiovai Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon, ahol Ian Herbert, a Nemzetközi Kritikusszövetség tiszteletbeli elnöke így írt róla: „Az Uray Péter társulata által ebben az előadásban használt modern tánc és harcművészetek ötvözete nagyszerűen kiemeli Verona utcáinak erőszakosságát és a középpontban levő szerelmi történet gyengédségét egyaránt.” Az előadásban Capulet szerepét Györfi Csaba, az Udvarhely Táncműhely meghívott táncosa játssza.

A társulat a hagyományokhoz híven idén is részt vesz a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, ezúttal a februárban bemutatott, Gemza Péter által rendezett Mint a fagyöngy című előadás kapott meghívást a találkozóra, ahol június 22-én lesz látható a kisvárdai Rákóczi Stúdióban.

süti beállítások módosítása