Hódító Cyrano

2012. június 20-án a csehországi Skupova Plzen nemzetközi biennálén, 21-22-23-án pedig a stuttgarti Schöne Aussicht gyermek- és ifjúsági színházi fesztiválon szerepel a Kolibri Színház Cyber Cyrano című előadása.

Tasnádi István igaz történeten alapuló drámáját Vidovszky György rendezte. A Platform 11+ uniós együttműködés keretében a középiskolás korúaknak készült Cyber Cyrano-t a 2010/2011-es évad legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadásnak választották a kritikusok, és a tavalyi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén is fődíjat, valamint különdíjat nyert. Külföldön most szerepel először.

Az 1967 óta először évente, majd kétévente megrendezett Skupova Plzen a legrégebbi színházi fesztivál Csehországban. Június 17-21-ig a nemzetközi zsűri 22 társulat és előadó 30 produkcióját mustrálja, köztük szlovák, szlovén, lengyel, izraeli előadásokat.

CyberCyranoSajtoUjphoto_juditszlovakFotó: Szlovák Judit

Idén Pilsen ad otthont a Platform 11+ uniós együttműködés éves találkozójának, és június 18-án a Skupován mutatják be a finn-észt-angol-magyar koprodukcióban készült záró előadást is. A Black Stone című darab elkészítésében magyar részről a kolibris Alexics Rita és Vidovszky György vett részt.

Az idén 14. alkalommal megrendezett Schöne Aussicht az elmúlt évtizedben a legfontosabb németországi seregszemlék egyikévé vált. A kétévente válogatott Baden-Württemberg-i gyermek- és ifjúsági színházi újdonságok bemutatása mellett a világ minden tájáról érkezett színvonalas vendégprodukciók láthatók a programban – idén belga, holland, svájci, olasz és dél-afrikai társulatok szerepelnek június 16-24. között a fesztiválon -, és cserélnek tapasztalatot az alkotók műhelymunkák, szakmai beszélgetések keretében. A Schöne Aussicht biennálét 2004 óta Németország egyik leghíresebb gyermek- és ifjúsági színháza, a Junges Ensemble Stuttgart (JES) szervezi és rendezi.

süti beállítások módosítása