Új darab próbájával zárja az évadot a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház

Július elején ér véget az évad a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban, addig Spiró György Az imposztor című darabját próbálják Keresztes Attila rendezésében. A tervek szerint az előadást a jövő évad elején mutatják be.

Nagy B. Sándor, a társulat irodalmi titkára a Krónika című erdélyi napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy eredményes évadot zárnak, hiszen megfelelő színvonalon megszervezték a Reflex 2 Nemzetközi Színházi Biennálét, és hat új előadást vittek színre.
Az elmúlt évek szűkös anyagi lehetőségei után, amikor a teátrum inkább a kamaraelőadásokra fektetett hangsúlyt, ebben az évadban három nagyszínpadi produkciót láthatott a közönség: Katona József Bánk bán című drámáját Bocsárdi László vitte színre, László Miklós Illatszertár című darabját Béres Attila rendezte, Csehov Ivanovját pedig Anca Bradu rendezésében láthatta a közönség.

tamasi_aron_szinhazforrás: images.google.com

Ugyanakkor bemutattak három kamaratermi produkciót is: Szophoklész Trakhiszi nők című tragédiáját Balogh Attila rendezte, a két magyar nyelvű ősbemutatót Slawomir Mrozek Egy nyári nap című darabját és Andrzej Saramonowicz Tesztoszteron című kortárs komédiáját Zakariás Zalán állította színpadra.
A társulat ebben az évadban három vendégrendezővel dolgozott, Anca Bradu, Balogh Attila és Béres Attila is első alkalommal rendeztek Sepsiszentgyörgyön.
Az évad egyik nagy sikere a 15 napos Reflex 2 Nemzetközi Biennále volt, amelyet 154 fős stáb szervezett, a program 26 színházi előadást és 39 kísérőrendezvényt tartalmazott, 380 vendégművész érkezett a városba, több mint hétezer néző, száz újságíró és mintegy hetven szakmabeli nézte végig az előadásokat.
Nagy B. Sándor elmondta még, hogy június végén részt vesznek a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, a huszonnegyedik színházi seregszemlére a Bánk bán című előadást viszi a sepsiszentgyörgyi teátrum.

MTI

süti beállítások módosítása