Csányi Sándor és az OTP viszi tovább a Prima Primissima-t

"Tíz évre vállaltam a díj fenntartását, nem változtattunk semmit a krízis alatt sem, de a következő tíz évben is komoly kihívás lesz a kultúra és a minőség támogatása, illetve az, hogy a fiatalok elé hazai példákat állítsunk" - mondta az idei Prima Primissima díjakról szóló tájékoztatón Demján Sándor, a díj alapítója.

Jövőre megváltozik a Prima Primissima Alapítvány finanszírozási háttere: minimum tíz évre az OTP Bank biztosítja majd a díjazottak javadalmazását.

Demján megnyugtatónak tartja, hogy Csányi Sándorra, a bank és az alapítvány kuratóriumának elnökére ruházhatja át az alapítói jogokat, mert ő szavatolni tudja, hogy továbbviszi a díj politikától független kiválasztási rendszerét.

prima

A jubileum arra is alkalmat ad, hogy megfontolják a díjazott kategóriák kibővítését. A Prima díjasok 10 ezer, a Prima Primissima díjasok 50 ezer eurós javadalmazásban részesülnek. Az idén átadnak majd öt, egyenként 50 ezer eurós jubileumi Primissima díjat is a korábbi évek Prima díjasai közül kiválasztottaknak.

forrás: Világgazdaság

süti beállítások módosítása