Felújítják a győri színház nagyszínpadát

Felújítják a nyári szünetben a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadát, kicserélik padlóburkolatát és rekonstruálják az alsó gépészetet; a várható költségek 50 millió forintot tesznek ki.

A szokásos évenkénti karbantartásokat rendre elvégzik a teátrumban, ilyenkor a színpadra alkalmanként 4-7 millió forintot költenek. A színpad azonban olyan mértékben elhasználódott, hogy csiszolni már nem lehet, teljes felületét ki kell cserélni - mondta Markó Angéla ügyvezető igazgató. Hozzátette: tizenöt évvel ezelőtt egyszer volt már padlócsere, de a gépészethez akkor nem nyúltak a harmincéves épületben, amelynek legnagyobb a színpada a vidéki színházak közül.

gyor

A munka a június 19. és 23. között zajló táncfesztivált követően, a hónap végén kezdődik és a tervek szerint az őszi évadnyitásra el is készül. A beruházást tavalyi pénzmaradványból finanszírozza az intézmény.
Markó Angéla szólt arról, hogy a megtakarításokat évről-évre a három évtizede működő színház kisebb-nagyobb felújításaira költik. Ennek révén szépült meg a földszinti aulában a szervezési részleg, kapott modern formát a büfé és az elmúlt években sikerült európai színvonalúvá fejleszteni a fény és hangtechnikát.

MTI

süti beállítások módosítása