Szabadtéri előadásokat rendez a Komáromi Jókai Színház

Bár a Komáromi Jókai Színházban hosszú éveken keresztül hagyománya volt a szabadtéri előadásoknak, anyagi helyzetének romlása miatt a színház már több mint négy éve nem játszott szabadtéri produkciót.. Június 24-én A régi nyár című operettet tekinthetik meg az érdeklődők.

Több év szünet után idén nyáron felújítja szabadtéri előadásait a Komáromi Jókai Színház - tájékoztatta az MTI pozsonyi irodáját Botik Linda, a révkomáromi teátrum közönségszervezője.

"Általában az évad utolsó bemutatóját vitte ki a komáromi teátrum az épületből. Helyszínül kezdetben a Hatos Bástya, később a Tiszti Pavilon Szabadtéri Színpada szolgált, de volt olyan is, hogy a bemutatóra a dél-komáromi monostori erődben került sor" - mondta el Botik Linda.

A közkedvelt szabadtéri esteknek végül a bemutatók számának kényszerű csökkentése vetett véget. Most azonban úgy tűnik, hogy csak időlegesen, mivel az idén alakulásának 60. évfordulóját ünneplő felvidéki teátrum Vidám nyári esték néven három előadással is kedveskedik az érdeklődőknek idén nyáron a Tiszti Pavilon szabadtéri színpadán. "Az 59. évad végén szeretnénk egy kicsit visszalopni a nyári színházi esték hangulatából. A június 22. és 24. között műsoron lévő előadásaink közül hármat szabad téren is próbára teszünk" - közölte a színház közönségszervezője. Hozzátette: az első este Az ördög nem alszik című zenés komédiát, június 23-án a Revizort, június 24-én pedig A régi nyár című operettet tekinthetik meg az érdeklődők. Az utóbbi kettőt Méhes László, a színház új főrendezője vitte színre, az elsőt Görög László állította színpadra.

Rgi_nyr_jkai

A Régi nyárról:

Adott egy korosodó primadonna, Mária, s egy évek óta nem látott, de most újra felbukkanó régi szerelem. Egy báró. Aki magával hozza fiát, Miklóst. Hazaérkezik a színésznő lánya, Zsuzsi, aki anyja nyomdokaiba szeretne lépni. Szerelmes a szerelembe. Az anyja félti a csalódásoktól, a báróban fellángolnak a régi érzések, és Miklós szíve is nagyot dobban, amikor megismerkedik a titokzatos, kalapok mögé bújt leánnyal. Ebből alakul egy közel két órás, fergeteges előadás. Közben pedig olyan szenzációs slágerek csendülnek fel, mint a Legyen a Horváth kertben Budán! és a Hol van az nyár?

süti beállítások módosítása