Kiemelt színház lett a Vojtina

Sikeres évet tudhat maga mögött a debreceni Vojtina Bábszínház. A pénteki sajtótájékoztatóval egybekötött évadzáró társulati ülésen Asbóth Anikó, a bábszínház igazgatója elmondta: a tavalyi évadhoz képest 37 előadással játszottak többet, illetve 2 ezer nézővel voltak többen kíváncsiak a produkcióikra.

A 2011/2012-es évadra 6 bemutató és egy felújító előadást terveztek, melyből két bemutató nem valósult meg. A társulat hazai és nemzetközi sikerekben is bővelkedett. A Kolozsvári Nemzetközi Bábfesztiválon a Tógás című előadással nyerték el a nézők tetszését, Brüsszelben és Luxemburgban a játszószínházuk szerepelt magyar közönség előtt. Az év legnagyobb sikerét, a Hamupipőke című produkciót a Kaposvári Gyermekszínházi Biennálé versenyprogramjába is beválogatták, ahonnan két díjat is elhozott a társulat, de a POSZT-on is sikerrel játszották a Ki hol lakik? című előadásukat.

A Vojtina Bábszínházk bekerült a kiemelt színházak kategóriájába, mely a jövő évtől alapvetően megváltoztatja a támogatásukat, remélik pozitívan – hangsúlyozta az intézmény igazgatója.

vojtina_babszinhaz

Évadzáró nap

ƒA társulat „Itt a vége, fuss el véle! Kapuzáró a Vojtinában” címmel szervez évadzáró napot június 17-én, a Nagytemplom mögötti Emlékkertben. Az eseményen a Ládafia Bábszínház a Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj avagy, hol lakik az igazság című történetét meséli el, emellett „Vojtina játszótér” várja a gyerekeket, ahol többek között kézműveskedhetnek és ugróiskolázhatnak.

forrás: Hajdú Online

süti beállítások módosítása