Németh Kristóf színházigazgató lenne

Németh Kristóf a Kamaraszínház megmentésén dolgozik.

"Létrehoztunk egy művészeti tanácsot, aminek én volnék az egyik szószólója és vezetője. A munkánknak köszönhetően sikerült kihúzni az idei évad végéig. Közben a színházat eddig működtető kft. csődbe ment. Viszont mi szerettük volna megmenteni azokat az értékeket, amik itt születtek. Kidolgoztunk egy gazdasági és művészeti koncepciót a hatékonyabb működésre" - szólt Németh Kristóf a Kamaraszínház helyzetéről. Hozzátette, már csak arra várnak, hogy a miniszter fogadja őket, és elővezethessék a tervezetüket. A művészeti tanács szerint állami szerepvállalás nélkül nem tudják üzemeltetni a színházat, emellett már számos olyan partner van mellettük, aki jelezte, ha zöld utat kapnak a kultúrpolitikától, akkor anyagilag is támogatná őket.

Nemeth_Kristof

A túlélési esélyekről elmondta, nagyon reméli, hogy tovább tudják vinni a színházat, és ősztől ismét felgördülhet a függöny. "Minden szakmai lehetőségemet, kreativitásomat és az egész kapcsolatrendszeremet megpróbáltam megmozgatni ennek érdekében, és elmegyek a legvégsőkig. Két kimenetel lehetséges: az egyik az, hogy elbukom, de büszkén mondhatom majd, hogy mindent megtettem, a másik, hogy sikerre visszük az ügyet, és megmentem a második családom, azaz a társulat létét, megélhetését" - ígérte a színész.

A kérdésre, ha ez megvalósulna, lenne-e igazgató, így felelt: "Nem titok, hogy vannak ilyen ambícióim, hiszen évekkel ezelőtt már megkerestem ezzel Szűcs Miklóst, hogy szívesen lennék igazgató, miután ő nyugdíjba vonul. Ő akkor kinyilvánította, hogy alkalmas jelöltnek tart. Ha a színház megmarad, mindenképpen megpályáznám a posztot, illetve adott esetben akár ki is nevezhetnek pályáztatás nélkül. Persze mindez egyelőre csak találgatás."

Forrás: bors.hu

süti beállítások módosítása