Balázs Péter: "Büszke vagyok a társulatra!"

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója mesélt a teátrum következő évadáról. Az Új Néplap interjúját szemléztük.

"Bár most az évadzáróra készülünk, tulajdonképpen nincsen vége semminek. A munka folytatódik, újabb és újabb feladatok adódnak, amiket legjobb tudásunk szerint kell megoldanunk" - kezdte a beszélgetést Balázs Péter. A direktor szerint nem volt könnyű az elmúlt évad, és úgy hiszi, a következő sem lesz könnyebb. "De van egy határozott elképzelésünk, ami áthatja a mindennapjainkat, és az összefogás, az elkötelezettség és legfőképpen a szeretet szerencsére mindig erőt ad mindannyiunknak. Ezekkel lehetünk úrrá a nehézségeken" - tette hozzá.

 

Az igazgató büszke a társulatára "és ők is büszkék lehetnek magukra, hiszen nagyon sokat dolgoznak. "Balázs Péter színidirektorként értette meg a régi éveket: "Amikor még csak színészként éltem az életemet, akkor én mindenemet odaadtam, egész valómat adtam a színészetért. És gyakran felmerült az akkori igazgatóimmal szemben, hogy ő mit ad nekem, beavat-e a részletekbe. Most már látom, hogy nem kell a teljes valóságot feltárni a színészek előtt, nem kell ijesztgetni őket. Az ő feladatuk, hogy játsszanak tehetségük szerint!" - mondta.

 

balazs_peter4

Fotó: szolnokinaplo.hu

 

A következő évadról úgy tájékoztatott, öt bérletes és kettő bérleten kívüli darabot mutat be a Szigligeti Színház a 2012/2013-as évadban. Bérlettel Heltai Jenő: A néma levente, Ábrahám Pál: Bál a Savoyban, Friedrich Schiller: Stuart Mária, Bíró Lajos: Sárga liliom és Fenyő Miklós-Tasnádi István: Made in Hungaria című darabokat láthatja a közönség. Bérleten kívül színpadra kerül az Egy bolond százat csinál és a Félrelépni tilos című darab. A színműhelybe pedig különlegességekkel várják a nézőket. Egy ifjú színész is érkezik a társulathoz Győrből, Járai Máté.


Balázs Péter elmondta még, az évadzáró után tovább dolgoznak: Mészáros István "Pulcher" Lift című misztikus komédiáját próbálják (a darab premierjére már sor került és a POSZT-on is bemutatták június 13-án - a szerk.), majd a nyár folyamán Tusnádfürdőn is vendégeskednek az előadással.

Forrás: Új Néplap

süti beállítások módosítása