Már Szegedre csomagol a Jekyll és Hyde stábja

Befejezték a szegedi szabadtéri idei első bemutatójának győri próbáit a színészek, pár nap múlva már Szegeden készülnek a bemutatóra. Az izgalom a tetőfokára hágott, a jegyek iránt hatalmas a kereslet.

Tegnapelőtt volt az utolsó győri próbája a szabadtéri játékok nyitóprodukciójának, a Jekyll és Hyde thriller-musicalnek, mely a győriekkel közös előadásként kerül színre július 6-án Szegeden. A Dóm téri premierig mindössze három hetük van a színészeknek és alkotóknak, úgyhogy rendkívüli az izgalom a stábtagok körében. Elvileg kis pihenés várna a művészekre, ám a sajtóérdeklődés irántuk és a produkció iránt már most olyan mértékű, hogy pillanatok alatt tele lett a naptárjuk az elkövetkezendő napokra is.

Molnár László rendező az utóbbi egy hétben szinte megszűnt létezni a külvilág számára: teljes nappalokat és éjszakákat töltött a Győri Nemzeti Színház nézőterén, hogy instruáljon, világítson, hangosítson, jeleneteken módosítson – egyszóval a lehető legjobb előadást „varázsolja” a színpadra. Ráadásul ő játssza a főszerepet is, amely önmagában sem nevezhető könnyű feladatnak. A skizofrénia témakörét középpontba állító darabban ugyanis az ő alakításában szólal meg Dr. Jekyll és Mr. Hyde is, és nemcsak az egész előadás során kell két jellemet magára öltenie, hanem a darab végén egy dalon belül kell, hogy hangnemet váltson.

jekyll2Fotó: szegediszabadteri.hu

A két női főszerepet, Lucy-t és Emmát játszó Janza Kata és Tunyogi Bernadett is izgalmas napokat tudhat maga mögött. A színésznők folyamatosan ingáztak a főváros és Győr között, hogy felkészüljenek a szegedi fellépésre. Mindketten belebújtak már ugyan ezekbe a szerepekbe több mint tíz évvel ezelőtt, ám az új rendezői koncepció miatt szinte újra kellett tanulniuk őket. Ráadásul Bernadett egy vadonatúj dalt is kapott, melyet korábban még nem hallhatott a magyar közönség.

Forgács Péter, a győri nemzeti igazgatója, aki John Uttersont alakítja az előadásban, úgy érzi, annyira fantasztikus lesz a Jekyll, hogy a Dóm téri bemutató során rengeteg új rajongóra tesz majd szert társulata.

Az előadást július 6-án, 7-én és 8-án tekintheti meg a közönség Szegeden. Aki ezt a három hetet sem bírja ízelítő nélkül, a szegedi Klauzál téren vethet egy pillantást Kentaur lenyűgöző díszletterveire, melyek nagyszerűen érzékeltetik, milyen atmoszférára számíthatnak a nézők a borzongatóan démoni este alatt. Igyekeznie kell annak, aki jegyet szeretne váltani a Jekyll és Hyde-ra, mert hatalmas az érdeklődés.

  forrás: szegediszabadteri.hu

süti beállítások módosítása