Új arculatot talált a Miskolci Nemzeti Színház

Bezárta kapuit az a tíz nappal ezelőtt nyitott tárlat, amely alternatív módon, a közönség bevonásával kereste a Miskolci Nemzeti Színház új arculati útját. Az egri lányok taroltak, hiszen a legjobb logó, a legjobb plakát alkotója, és a közönségdíjas is hölgy lett.

A régi papírboltban megrendezett kiállítás 15 tervet vonultatott fel a betérők előtt. Az egri Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszékének Elektronikus ábrázolás szakának harminckét hallgatója arculati terveket, plakátokat készített, s új logót tervezett a miskolci nemzetinek. A papírbolti közönség már csak a legjobb tizenöt munkát láthatta, amelyekre szimpátia alapján szavazhatott.

Kiss Csaba, a Miskolci Nemzeti Színház vezetője például Kónya Réka arculattervét díjazta egy szavazattal, de a többiek is gyűjtögették a szimpátiát megmutató szavazatokat. A közönségdíjas éppen Kónya Réka lett, aki az Erasmus-program keretében tanul az egri főiskolán.

arculattervek_szinhaz_120617_ja_7Fotók: Juhász Á., minap.hu

Kiss Csaba kiemelte, 808 ember szavazott a kiállítás idején, ami nagy öröm, hiszen mindenkit érdekel, hogyan fog kinézni az új miskolci nemzeti arculata, és véleménye is van róla.

– Nagyon régi logóról beszélhettünk a Miskolci Nemzeti Színház esetében. Ezúttal a művészi, hagyományos és korszerűt egyszerre kerestük. Az egri főiskolások pedig nagyszerű munkát végeztek. A város, az emberek elkezdtek vizuálisan gondolkodni a színházról – jegyezte meg a direktor, aki szeretné, ha a bemutatók előtt a plakátokat hasonlóképpen választaná ki a közönség.
A Keszég László által megnyitott tárlatot Miskolc város több prominens személye is megtekinthette, és a városlakók mellett ők is szavaztak, emellett minden nap másik művész várta teremőrként a betérőket.

A zsűrit Balla Miklós, a Miskolc Dixieland Band vezetője, Barkóczi István, a Fux Rt. tulajdonos-vezérigazgatója, Erőss István tanszékvezető, Kavecsánszki Gyula, festőművész, Kiss Ákos Levente, osztályvezető főorvos, Kriza Ákos, Miskolc Város polgármestere és Püspöki Péter, a CIMBIK vezetője alkotta, akik szintén értékelték a munkákat, s a legjobb logó és plakát tulajdonosát díjazták. Előbbi Gurka Lili munkája, míg a legjobb plakátot Jánosi Nikolett alkotta meg, a Chicago előadásához.

arculattervek_szinhaz_120617_ja_2

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere kiemelte, fontos, hogy véleményt mondjanak a miskolciak.
– Az előadások plakátjait is kiállíthatjuk a jövőben és választani lehet, melyik a legszimpatikusabb, hiszen a miskolciak tudhatják, nem döntünk nélkülük – emelte ki a polgármester.

Szigethy Csongor, a kiállítás kurátora, az egri fiatalok oktatója kiemelte másfél hónappal ezelőtt mindent félbehagytak a főiskolás, és csak a Miskolci Nemzeti Színház plakátjain, arculati tervein dolgoztak, hiszen ez egy komoly munka, nagy megmérettetés.

Forrás: minap.hu

süti beállítások módosítása