A humorista: Orosz Gyuri

Humorista blog interjú rovatában a debreceni Orosz Gyuriról, a Frizbi Humorista-bajnokságának győzteséről, a Stand Up Brigád és a Comedy Central csatorna stand up-osáról olvashatunk. A humorista pályafutása, magánélete, különleges helyszíneken való fellépései, az OTP-reklám – mind szóba kerültek.

orosz_gyuri_otp_humorista_2A vidéki városok közül - Szentes mellett - Debrecen adta a legtöbb humoristát a szakmának. Mennyire határozta meg pályafutásod indulását, hogy már fiatalon humoresteket szerveztetek a városban "Mindenkinek jár az unalom" címmel?

Ott indult minden, a testvéremmel együtt hívtak meg az MJU vagyis a Mindenkinek Jár az Unalom (egyesek szerint Meleg Játékok Úszónadrágban) társulatába, mondván, hogy mi olyan jópofa gyerekek vagyunk a helyi tv-ben és rádióban, csináljunk valamit itt is. A színpadra gyertyákat vittünk, különböző hosszúságúra vágtunk, és felállítottuk őket, mint az orgonasípokat, majd az öcsém Bandi a kezét a láng felé tette, és a gyertya hosszától függően más hangmagasságban sikított. Ezután én dugdostam a kezét a lángba, ő pedig ordította a Boci boci tarkát. Maradjunk annyiban, hogy nevettek. Ott tanultam meg az alapokat, de egy humorista soha nem lehet tökéletes. Örülök, hogy ez a debreceni kezdeményezés nyomot hagyott, mai napig sok stand-up-os van Debrecenben. Hajrá!!!

 

Folytatás a Humorista Blogon

süti beállítások módosítása