Megérkeztek a miskolci "vándorszínészek"

Vasárnap este 8 órakor a két héttel ezelőtt Budapestről gyalogszerrel útnak indult új társulati tagok megérkeztek a Miskolci Nemzeti Színházba - elcsigázva, de lelkesen. A hegyen-völgyön át gyalogló fiatal színészeket, valamint a velük tartó rendezőt (Szőcs Artur) és írót (Deres Péter) a Nagyszínházban várta a régi társulati tagok mellett Kiss Csaba igazgató és dr. Kriza Ákos polgármester is.

A tapasztalt túravezető segítségével megtett út során, az együtt eltöltött idő alatt az alkotóművészek megalkották egy előadás alapjait, amely a tervek szerint 2012 szeptemberében lesz majd látható a Csarnokban.

Ajánló:
2012. június 6-án 15 fiatal alkotóművész gyülekezik Budapest határában, hogy a Mátrán és a Bükkön keresztül két hét alatt Miskolcra gyalogoljanak, majd érkezéskor a színház csapatával kiegészülve egy előadást hozzanak létre. A résztvevők útközben, az érintett településeken bepróbálnak, improvizálnak, filmre vesznek jeleneteket, majd családoknál, művelődési házban, iskolai tornateremben éjszakáznak.
„Az utakat általában lerövidítjük, hogy időt nyerjünk. Ha nagyon gyorsan jutsz el A-ból B-be, akkor igazából sohasem érkezel meg. A-ban ragadsz minden problémáddal és hétköznapi valóddal együtt, és csak a környezeted változik. B csupán illúzió marad. Mi azért választottuk az utazásnak ezt az egyszerű, mégis elmélyült módját, hogy időt nyerjünk magunknak az egyéni és közös gondolkodásra, alkotásra.” /Szőcs Artur/

A megérkezés képekben:

Fotók: Bócsi Krisztián, mnsz.hu

img_8535

 

img_8600

 

img_8619

 

img_8662

 

img_8686

 

img_8758

 

img_8766

 

img_8783

 

img_8801

 

 

img_8819

 

img_8838

 

img_8864

 

img_8892

 

img_8933

 

DERES PÉTER – SZŐCS ARTUR:

MI ÉS MISKOLC, AVAGY 272307 LÉPÉS A VÁROS FELÉ

Életútjáték

Szereplők: MÁHR ÁGI, SZATMÁRI GYÖRGY, RUSZNÁK ANDRÁS, ZAYZON ZSOLT, KOKICS PÉTER,

SIMON ZOLTÁN, MOLNÁR GUSZTÁV e. h., SZABÓ IRÉN e. h., BOHOCZKI SÁRA e. h.,

CZAKÓ JULIANNA e. h.,KOSIK ANITA e. h., FRITZ ATTILA e. h., ÓDOR KRISTÓF e. h.
Rendező: SZŐCS ARTUR

A bemutató tervezett időpontja: 2012. szeptember - Csarnok

süti beállítások módosítása