A Magyar Teátrum Sátor otthonra talált a POSZT-on! - sajtóközlemény

A Magyar Teátrumi Társaság közleménye.

A Magyar Teátrum Sátor kilenc nap alatt közel 60 programmal várta a látogatókat a pécsi Széchenyi téren felállított hármas gömbsátorban. Pécs városa örömmel fogadta a POSZT új színfoltját, a Magyar Teátrum Sátrat!

A Magyar Teátrum Sátor az elmúlt tíz napban ellenállt a szeszélyes időjárásnak: ránk talált az tikkasztóan meleg nap, a fullasztó hőség, miközben a kopogó eső, a vad szél idején mindenki menedékre lelt a sátor alatt.

A POSZT teljes ideje alatt közel 3000 látogató kereste fel színes programjainkat. Osztatlant sikert aratott a Teátrumi mocorgó néven felállított játszóházunk. A napsütésben gyerekjátékok és vidáman hancúrozó kicsik töltötték meg a teret, miközben a sátorban teltházas gyerekelőadások zajlottak.

Magyar_Tetrum_Stor_pcs

A Párválasztó című programunknak köszönhetően a sátor néhány nagy találkozás színhelye lett! Dósa Mátyás és Mészáros Árpád Zsolt négy év után a Magyar Teátrum Sátorban találkozott újra. A beszélgetés mellett még egy-két közös dalra is maradt idő. Miközben Tóth Auguszta és Margitai Ági közös munkájukra emlékeztek, addig Dobó Kata és Trill Zsolt párjaikkal, Gulyás Leventével és Szűcs Nellivel kerültek egy egészen új szerepkörben a porond közepére.

A Magyar Teátrum Sátor szeretettel fogadta a közönség által is közkedvelt színészeket, hazai- és külföldi szakembereket, művészeket! Béres Ilona színművésznő születésnapi köszöntésére összegyűlt a szakma színe-java. A vidám délutánt követően a színművésznő az alábbi szavakkal búcsúzott: „Szebb lett a születésnapom! Köszönöm!”. Jókai Anna írónő hasonlóan meghitt beszélgetés során mutatta be a pécsi közönségnek Éhes élet című új regényét. Néhány nappal később Rimas Tuminas, a POSZT külföldi zsűritagja mesélt az útról, mely a színház világába sodorta.

Bres_Ilona_web_01Béres Ilona (jobbra)

A Magyar Teátrum Sátorban bemutattuk a 2012. év huszonkét Kaszás Attila-díj jelöltjét. A 2. fordulóban a jelöltek egymás közül választják ki azt a három személyt, akik közül végül közönségszavazással kerül ki a győztes.

A sátor programja mindvégig törekedett a műfaji sokszínűségre, melynek köszönhetően egyedi előadások színesítették az idei POSZT Off-programot! Az első Magyar Teátrum Fényshow-val, a fénytechnikusok versenyével nyitotta meg kapuit a sátor. A Magyar Cirkusz és Varieté különleges és nemzetközi szintű Orfeum Hungaricum előadását hozta el a sátorba. A Békéscsabai Jókai Színház különleges megoldásokkal lehetővé tette, hogy sikeres előadását, a Csörtét a pécsi nézők is megismerjék.

Fny_03Magyar Teátrum Fényshow

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Csak Rómeó és Júlia című beavató színházával készült, a szolnoki Szigligeti Színház LIFT című előadása betekintést engedett egy különleges olvasó- és rendelkező próbába. Természetesen a báb és a táncelőadások sem hiányozhattak. A GG Tánc Táncfantáziák előadása ritkaságszámba menő táncélménnyel ajándékozta meg a nézőket. A gyerekek nagy örömére a Magyar Teátrum Sátorban a Vojtina és a Napraforgó bábszínház is otthonra talált.

Természetesen az EB idején a foci sem hiányozhatott a programok közül. Vasárnap a pécsi öregfiúk csapata 9:4 arányban felülmúlta a Színészválogatott csapatát. Jövőre következik a visszavágó!

A Magyar Teátrumi Társaság a közeli jövőben részletes javaslatokat tesz majd annak érdekében, hogy jövőre egy megújult POSZT fogadja a Pécsről és az ország minden részéből érkező vendégeket!

Forrás és fotók: magyarteatrum.hu - Tartalmi partner

süti beállítások módosítása