Hír a Völgyből! - elkészült a programtervezet

Elkészült a 2012-es Művészetek Völgyének vázlatos programtervezete. A programszerkezet látható módon átsrutúrálódott: elveszni látszanak a Nagyhelyszínek, helyükbe a családias és soha-nem-alvó Udvarok lépnek, megannyi parányi összművészeti fesztivál - olvasható a muveszetekvolgye.hu-n.

A két fővölgyfalu, Kapolcs és Dörögd ad helyet a programok többségének, de továbbra is völgyfalvakban gondolkodnak, amelyek tagjai: Pula, Öcs, Apáti és Petend is. Ez utóbbiak templomaiban koncertek lesznek, a Völgy (szállásokban) leggazdagabb falva pedig: Monostorapáti.

kapolcscsiga

Az idei Fesztivál nem gondolkodik nagy programhelyszínekben - az utóbbi években népszerűvé vált Udvarok lesznek a főirányvonal alkotói. Itt a megszokott egész napos programsorozatokból válogathatnak a látogatók. Lesznek csendes-pihenő, játékos-szórakoztató, komoly-világi zenés, elmélyültséget vagy éppen belefeledkezést igénylő beszélgetések/foglalkozások/előadások. Hagyományápolás és kortárs utazgatás egyaránt lesz.

Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiváljának saját gyermekei az Udvarok, amelyekre önmagukban is a legjellemzőbb meghatározás: összművészeti sokadalom. Többek között Palya Beával, a Kaláka együttessel, Pintér Béláékkal, Hobóval, Szőke Andrásékkal találkozhatunk.

A Művészetek Völgye 2012-es programervezete itt tölthető le: (DOC) - (PDF)

süti beállítások módosítása