Monte Cristo hőlégballonnal érkezett - Évadnyitó a Vízi Színházban

Szombaton este tűzijátékkal, hőlégballonnal, de  mindenekelőtt egy színvonalas gálaműsorral vette kezdetét a Szarvasi Vízi Színház második évada. A több mint ezer férőhelyes nézőtér zsúfolásig megtelt, nem kevesen pedig a holtág túlpartjáról nézték a produkciókat.

A gálaműsor – mely Babák Mihály Szarvas város polgármestere köszöntője után következett - lényegében ízelítőt adott azokból a darabokból, melyeket a nyár folyamán a Szarvasi Vízi Színházban láthat a közönség. Részletek voltak a Kabaréból, a Monte Cristo grófjából, a Varázsfuvolából, az Experidance táncegyüttes műsorából, valamint a Vers, a dal és felolvasó színház a víz fölött programsorozatból is.

Az ünnepi gálaest házigazdái Józsa Mihály és Presits Tamás színművészek voltak, akik szerepük szerint megelevenítették a Jean-viccek Grófját és annak inasát. Humoros szóváltásaikból derült fény a Szarvasi Vízi Színház idei repertoárjára.  Az élőzenéről Gulyás Levente és zenekara gondoskodott.

gala_11

Fotó: Nyári A./A-Team

A nagyszínházi előadások sora ezen a nyáron táncszínházi bérletsorozattal bővül, melyben az ExperiDance táncegyüttes előadásait tekinthetik meg az érdeklődők. A Revans, Esszencia, Liliomfi című produkciók várják a tánc szerelmeseit.

Újdonság a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál is, melyben a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be előadásaikkal. Tapsolhatunk többek között a debreceni Csokonai Színház Fodrásznők, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Fiatalság, bolondság, az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának Les Préludes és A fából faragott királyfi című előadásának, de  természetesen nem marad ki a sorból a Jókai Színház társulata sem. Még egy újdonság: a legjobb előadásokat, rendezéseket és szereplőket  hétfős társadalmi zsűri díjazza.

gala_21

Fotó: Nyári A./A-Team

Ezen a nyáron is érdemes lesz tehát Szarvasra kirándulni, hiszen már ezen az estén is számtalan meglepetés kápráztatta el a publikumot: tűzijáték, vízen úszó mini-színpad és az est fénypontjaként a hőlégballonból éneklő Szomor György. Az évadnyitó gála sikerét jól bizonyítja, hogy a közönség a finálé után állva tapsolta meg a fellépőket.

A különleges atmoszférájú, több mint ezer ember befogadására képes amfiteátrumban a nyár folyamán számtalan, változatos programmal csábítják színházba a Szarvasra látogatókat, akik a programokról  a http://szinhaz.blog.hu/media/image/2012-06-20/11874765/. oldalon tájékozódhatnak.

Tartalmi partner: magyarteatrum.hu

süti beállítások módosítása