Csupa boldogság vár - Meseautó premier a Városmajorban

Június 26-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon mutatják be Dr. Vitéz Miklós és Vadnai László nyaksikerű zenés vígjátékát, a Meseautót, melynek Vándor Éva, Fila Balázs és Tahi-Tóth László a főszereplői.

Az előadást tizenhat eredeti hangulatú, de a darabhoz komponált slágerrel tették teljessé, így egy hamisítatlan, békebeli zenés vígjátékot láthatnak a kedves nézők. A Meseautó minden idők egyik legsikeresebb magyar filmje, mely egy új filmtörténeti korszakot nyitott meg 1934-es bemutatásakor.

meseaut1

Darabtörténet:

Az üzleti életben sikeres, de magánéletében boldogtalan bankvezér beleszeret az egyik alkalmazottjába. Titokban egy autót ajándékoz neki, és még sofőrnek is elszegődik mellé, csak, hogy kiderítse, a lány önmagáért szereti-e. Természetesen jelen van a főnökébe szerelmes titkárnő és a mindent megbonyolító Halmos úr, akitől a film legismertebb mondatait hallhatjuk: „Belenyomja a párnába, nem kefélni; egy a párna, egy a részvény, egy lehelet, egy a részvény", vagy: „Ez nem a mi Szűcsünk, ez egészen más Szűcs. Mit sütsz, kis szűcs, sós húst sütsz, kis szűcs?"

A filmbélinél sokkal komolyabb szerepet kap Vera barátnője, Sárika, és Szűcs barátja, Péterffy is. Hogy a darab pergőbb és izgalmasabb legyen, feltűnik néhány új szereplő is: a vezérigazgatót ideiglenesen helyettesítő Pista sofőr, két „zseniális" magándetektív és két „szenzációs recepciós". Ők gondoskodnak arról, hogy aztán Lillafüreden a fináléban minden a helyére kerüljön.

meseaut3

Dr. Vitéz Miklós – Vadnai László:

Meseautó

Szereplők:

Szűcs János, vezérigazgató: Fila Balázs

Halmos Aladár, irattárvezető: Tahi-Tóth László

Kerekes Anna, Szűcs titkárnője: Vándor Éva

Kovács Vera, banki alkalmazott: Kovalik Ági

Márkus Sára, banki alkalmazott: Gyebnár Csekka

Péterffy Balázs, autószalon-tulajdonos: Pecsenyiczki Balázs

Pista, sofőr: Király Adrián

Dr. Sas, magándetektív: Lipták Péter

Dr. Vas, magándetektív: Oroszi Tamás

Pincér: Angyal Anita

Recepciós: Blasovszky Ákos

Dr. Vitéz Miklós és Vadnai László forgatókönyvéből írta: Galambos Zoltán

Dramaturg, dalszöveg: Selmeczi Tibor, Csík Csaba

Koreográfus: L. Nyurga Ferenc

Díszlet: Ábrahám Péter

Jelmez: PLATHÓ

Zene: Turcsán András

Rendezőasszisztens: Kántás Éva

Rendező: Galambos Zoltán

 

Forrás: Budapesti Nyári Fesztivál

süti beállítások módosítása