Díjazták a legjobb színészeket Szatmárnémetiben

Idén is kiosztotta hagyományos évadvégi díjait a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

A művészeti tanács és a társulat tagjainak szavazatai alapján a Harag György-díjat Varga Andrea színésznőnek ítélték oda, az Ács Alajos-díjat Nagy Orbán kapta meg, a 2011-2012-es színházi évad női Nívó-díjának tulajdonosa Vencz Stella lett, a férfi Nívódíjat pedig Gaál Gyula vehette át.

haromnoverszatmar2Némethy Zsuzsa, Varga Andrea és Vencz Stella A három nővérben, Fotó: revizoronline.com

 

Galló Ernő és László Zita kiemelkedő alakításaikért kaptak oklevelet, az évad műszaki díját pedig Szállassy Katalin közönségszervezőnek adták át, több évtizedes kitartó munkájáért.

A díjkiosztóra az évad utolsó előadását követő nyilvános ünnepségen került sor 2012. június 20-án este, a díjakat Keresztes Attila művészeti igazgató, főrendező adta át.

Újra Kisvárdán a Harag György Társulat

A szatmárnémeti társulat az utóbbi évekhez hasonlóan idén is meghívást kapott a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára, amelyet 2012. június 22. és 30. között immár huszonnegyedik alkalommal rendeznek meg. A társulat két előadással szerepel a fesztivál programjában.  

Kismalac_3

2012. június 24-én, vasárnap két alkalommal is játsszák majd a legkisebbek kedvencét, A három kismalac és a farkasok című kesztyűbáb-előadást, 11 és 11:30-as kezdéssel a kisvárdai Művészetek Háza kamaratermében.

A fesztivál versenyprogramjába az erdélyi színház idei évadbeli első előadását, a neves román rendező, Radu Afrim által színpadra vitt Boldogtalanokat válogatták be. A produkciót 2012. június 25-én, hétfőn délután 5 órakor láthatja a fesztivál közönsége a kisvárdai Művészetek Háza nagyszínpadán.

süti beállítások módosítása