Nyolc előadás a Palota Színházi Játékokon Sümegen

Idén nyáron újra színházi előadásoknak ad otthont a felújított barokk püspöki palota udvara Sümegen: június 30. és augusztus 18. között összesen nyolc előadást, közöttük zenés darabokat és musicaleket láthat a közönség a veszprémi Pannon Várszínház társulatának előadásában.

Mint arról Vándorfi László, a teátrum igazgatója beszámolt, már a második évadot kezdik meg Sümegen a püspöki palotában, a tavalyi sikerre való tekintettel idén eggyel több előadást láthat a közönség.
A nyitó produkció Kovács Attila és Asztalos István Börtönmusical című darabja lesz június 30-án, majd július 6-án, pénteken a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt mutatják be.
Kiemelte, hogy az évad harmadik előadásaként Alexandre Dumas-tól a Monte Cristo grófja kerül színre július 13-án. A világhírű romantikus regényből Vándorfi László készített új színházi adaptációt, amelyet ő is rendezett, és amelyet márciusban mutattak be. A Gazdag Tibor főszereplésével játszott produkcióban száz korabeli öltözet jelenik meg, emiatt nem kis feladat a szabadtéri bemutató - jegyezte meg a színházigazgató.

sumeg_puspokipalotaujA felújított sümegi püspöki palota, Fotó: sumeg.hu

Július 21-én a Valahol Európában című musicalt láthatja a közönség, majd egy héttel később az egykori táncdalfesztiválokat megidéző musical show-t, a Tánc-dal-fesztivált állítják színpadra.
Két tavalyi nagy sikert "visszakövetelt" a közönség: augusztus 4-én A dzsungel könyve, míg augusztus 10-én A padlás című musicaleket mutatják be Sümegen. A Palota Színházi Játékok záró előadása Fenyő Miklós és Tasnádi István Made in Hungária című musicalje lesz augusztus 18-án.
Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere elmondta, hogy a felújított püspöki palota udvarán 600 férőhelyes nézőteret alakítottak ki, a várhegy oldalában található barokk műemlék zárt udvara nagyszerű akusztikával ideális helyszíne a színházi előadásoknak. Tájékoztatása szerint tavaly szinte minden előadás teltházas volt, a bemutatókhoz az infrastruktúrát és a műszaki hátteret az önkormányzat biztosítja.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a palotában több tárlatot, közöttük a Mindszenty-emlékkiállítást is megtekinthetik az előadások előtt Sümegre érkezők.
A nyolc előadásra szóló bérlet ára 7000 forint lesz, a felnőtt jegy egy előadásra 2500 forintba kerül.

MTI

süti beállítások módosítása