Olaszországban is bemutatják Visky András drámáját

Orvietóban, a 15. században épült Palazzo Simoncelli udvarán mutatják be Visky András Júlia című egyszemélyes drámáját június 22-én.

Az egyedülálló nemzetközi projekt részeként 17 órakor az angol nyelvű előadás, majd 20 órától az olasz nyelvű ősbemutató tekinthető meg, Giovanni Papotto fordításában. Mindkét előadást a new york-i Karin Coonrod rendezte, a díszletet Peter Ksander, a jelmezt Oana Botez tervezte. Az élőzenével kísért előadások zenéjét Tony Geballe szerezte, zongorán Riccardo Cambri játszik, a projektigazgató John Skillen.

simoncelli_chiostroPalazzo Simoncelli (forrás: images.google.com)

Az új, olasz előadásban Júliát Cristina Spina alakítja, aki olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Luca Ronconi, Carlo Cecchi és Irene Papas.

Az angol nyelvű produkció a chicagói Georgetown Theatre-ben 2010-ben bemutatott előadás felújított szabadtéri változta. Az előadás szereplője, Melissa Lorraine 2011-ben megkapta Chicagóban az év legjobb színésznője díját (Orgie Award) Visky Megöltem az anyámat című darabjában nyújtott alakításáért, Cristina Spina pedig 2006-ben lett az év színésznője Cassandra megformálásáért a Trójai nőkben.

süti beállítások módosítása