Örökbe fogadták a kaposvári előadásokat

Kaposvári civil példaképek fogadták örökbe a Csiky Gergely Színház jövő évadbeli bemutatóit. Íme az első rész videoajánlója.

„Ki ne szeretett volna gyerekkorában Tündérországba eljutni? Magad is megtalálhatod a Tündérországodat, de útközben önzetlenség, hűség, áldozatvállalás kísérjen utadon!” – ajánlja Rabati Éva, A Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájának munkatársa a Tündér Lala című előadást.

J. Lieber Erzsébet, A Kaposvári Egyetem Művészi Karának dékánja így beszélt A helység kalapácsáról:

Petőfi azt ábrázolja frenetikus humorral, hogy bizony már a 19. században kiüresedett magatartás-sémák - amik egyébként még a 21. században is jelen vannak – hogyan válnak klisé-szerűvé, nevetségessé, illetve groteszkké. A rendezésen múlik az, hogy Petőfi szövegének humorát, illetve Ferenczi György blues-zenéjében rejlő humort ötvöző összjátékban csupán környezetünkre, netán önmagunkra is ráismerhetünk-e. És ha nem is feltétlenül tudjuk megváltoztatni az életünket, de legalább változtatni tudunk-e majd rajta.”

D. Tóth Kriszta újságíró, a Magyar Televízió műsorvezetője Szakonyi Károly: Adáshiba című darabját fogadta örökbe: „Akarva vagy akaratlanul, tagadva vagy bevallva, közelebbről vagy távolabbról, de mindannyiunk életében szerepet játszik a televízió. Azért vannak fontosabbak nála.”

süti beállítások módosítása