Spiegl Anna és Nagyhegyesi Zoltán Gundel-díjas

 A pályájuk elején álló színművészek, filmrendezők, balett- és néptáncosok, zenészek és énekesek közül már kiválasztották az idei Gundel-díjasokat - közölte Korcsmáros Nóra, a Gundel-díj alapítvány titkára.

A Gundel Művészeti Díjat tavaly alakították át: az elismerést az életműdíj kivételével csak pályakezdés előtt állóknak ítélik oda.
A művészeti felsőoktatási intézmények vizsgaelőadásai és meghallgatásai alapján idén már több kategóriában döntöttek a Gundel-díjakról.

Spiegl_AnnaSpiegl Anna, Fotó: kavetarsulat.blogspot.hu

A színművészeti kategóriában Spiegl Annát és Nagyhegyesi Zoltánt, a filmrendezőiben Lőrincz Nándort találták Gundel-díjra érdemesnek. A klasszikus balett kategóriában Földi Leát és Rónai Andrást, a néptáncosok közül Szabó Kincsőt és Farkas Mátét választották. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói közül Bán Máté fuvolaművész és Balgova Gabriella operaszakos hallgató kapja az elismerést.

nagyhegyesiNagyhegyesi Zoltán, Fotó: fidelio.hu

A képzőművészeti és a "Sztár-lett" kategória elismeréseiről, valamint az életműdíjról később döntenek. A díjakat szeptember 17-én adják át a Gundel-étteremben.
A Gundel Művészeti Díj célja, hogy a művészeti felsőoktatási intézmények jelöltjei és a közülük kikerülő díjazottak is minél több lehetőséget kapjanak karrierjük elindulásához.

MTI

süti beállítások módosítása