Trafó-búcsúbuli - Elköszöntek Szabó Györgytől

Sokan búcsúztak a Trafó első korszakától és az alapító Szabó Györgytől kedd este a Kortárs Művészetek Házában - számolt be a nol.hu. Lapszemle és videó.

"Nem egészen két hét múlva lejár a mandátuma a Trafó igazgatójának, Szabó Györgynek, mégsem tudjuk, ki lesz az utóda"- írja a nol.hu szerdai cikkében. A portál szerint "minden hír arra utal": a világhírű színész-rendező, táncos-koreográfus Nagy József művészeti irányításával megy tovább a kortárs művészetek háza.

A tudósítás szerint a keddi Korszakalkotó bulira több száz állandó néző, egykori dolgozó jelentkezett a Trafó meghívására, és jöttek művészek is, például a Hudi László vezette Mozgóház Társulat is, amely most "bázisdemokratikus ülésre" (felolvasásra) invitált a Trafó galériába.


szólj hozzá: Lezárult egy korszak a Trafó életében

Az énekes Palya Bea minikoncertje előtt azt kívánta Szabó Györgynek: mivel eddig a Trafó volt az élete központjában, most legyen inkább saját maga, Vajdai Vilmos pedig ajándékot is adott a búcsúzó igazgatónak: a Trafó makettjét. Ez volt a tervmakettje a Liliom utcai épületnek, évekig egy irodában porosodott, míg végül a stáb úgy döntött emlékbe adja az alapítónak. "Nem volt nyilvános sírás-rívás, múltba révedés, a jövőtől való rettegés, ezt nem igényelte senki" - áll a lap cikkében.

A nol.hu úgy tudja jó páran munkát keresnek még az új igazgató kinevezése előtt.

Forrás: nol.hu, Videa

Leadfotó: Birtalan Zsolt

süti beállítások módosítása