Már kaphatók az őszi jegyek az Operettszínházba

A 2012/2013-as évad első két hónapjában sok régi siker tér vissza, izgalmas szereposztásban, újra az Operettszínházban köszönthetjük Marica grófnőt, és sor kerül egy nemzetközi karmesterversenyre is! A szeptember-októberi hónapokra június 20-ától kaphatók jegyek.

Immáron több mint tíz esztendeje a Marica grófnővel nyitott az újjáépített Budapesti Operettszínház, és most visszatér a legismertebb magyar arisztokrata: Marica grófnő, méghozzá ismét KERO® rendezésében. Csodaszép szólók, andalító duettek, vérpezsdítő táncok, látványos revü és igazi magyaros mulatás; Szép város Kolozsvár, Hej, cigány, Szent Habakuk, Ringó vállú csengeri violám - mindenkinek ismerős dallamok. Ha A Csárdáskirálynő Kálmán Imre legtöbbet játszott műve, akkor kétségkívül a Marica grófnő a legizgalmasabb és legkedveltebb... Ami nem csoda, hiszen egy slágerekkel teli, különleges, mégis korszerű történet elevenedik meg, különböző, saját maguk gyártotta hazugságok hálójában vergődő szerelmes emberekről! A 2012. október 19-től ismét megtekinthető Maricának ezt a rendezését Budapesten kívül Szentpéterváron, Jekatyerinburgban és Bécsben is látni lehet. A címszerepet most Bordás Barbara és Fischl Mónika alakítja, de társuk lesz a játékban Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Szabó Dávid, Lehoczky Zsuzsa, Felföldi Anikó, Peller Károly, Földes Tamás, Faragó András és Dézsy Szabó Gábor.

sz_opi_marica

Fontos eseménye lesz az őszi hónapoknak a Lehár Ferenc Nemzetközi Operett Énekverseny és a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny után meghirdetett újabb nagyszabású nemzetközi megmérettetés, az Aranypálca - Kálmán Imre Nemzetközi Operett-Musical Karmesterverseny. A moszkvai, szentpétervári, graz-i, müncheni, prágai, pozsonyi, kolozsvári, illetve kínai, japán, ausztrál és persze magyar elődöntők után a látványos középdöntőknek, amit a közszolgálati televízió rögzít majd, a Budapesti Operettszínház ad otthont szeptember 21-én és 22-én. A felvétel négy részben lesz látható a képernyőn. A sorozat záróeseményére, a nagyszabású döntőre szintén a Budapesti Operettszínházban kerül sor 2012. október 27-én, a Magyar Operett Napja és Kálmán Imre születésének 130. évfordulója alkalmából. Az eseményt a magyar közszolgálati televízió közvetíti. Mindkét forduló látványos színpadi show lesz, a főszerepben természetesen a legjobb karmesterekkel, no és operett-, musicalsztárokkal, valamint Musical Együttessel, zene-, ének- és balettkarral!

sz_opi_bankettPeller Anna és Szendy Szilvi már várja a Csillagok évét

De a Csillagok éve első két hónapjában - sokszor frissült szereposztással - olyan nagy sikerek is visszatérnek, mint a Miss Saigon, a Szép nyári nap, a Cigányszerelem, a Rómeó és Júlia, A Csárdáskirálynő, a Rebecca, A Szépség és a Szörnyeteg, a Veled, Uram!, a Menyasszonytánc, a Szentivánéji álom, a Mágnás Miska, a Lili bárónő, a Tavaszébredés és az Erdei kalamajka.

Természetesen nyáron sem kell a nézőknek nélkülözniük a teátrum művészeit, több gálaműsorral lépnek fel országszerte, s ismét szabadtéren tekinthető meg, több száz szereplővel, az erre az alkalomra épülő gigantikus bajai szabadtéri színpadon, helikopter-invázióval a Miss Saigon - augusztus 24-25-26-án.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása