Nyári Színház Fehérváron

2012. július 12-e és július 25-e között három előadással várják a kultúrakedvelő közönséget Székesfehérvárra. A Nyári Színház keretében mutatják be a Vörösmarty Színház legújabb nagyszínpadi előadását, A dzsungel könyvét. Emellett a teátrum két nagysikerű produkcióját, a Portugált és a Két összeillő embert is láthatja a nagyérdemű a Pelikán Udvarban.

Dés-Geszti-Békés: A dzsungel könyve

musical

Július 12. csütörtök és július 13. péntek 18.00 óra, Vörösmarty Színház

Rendező: Szurdi Miklós

Az előadás minden korosztályt elrepít az izgalmakkal teli dzsungel világába, ahol Maugli, a farkasok között nevelkedett embergyerek kalandjait követhetjük nyomon.

Útján végigkíséri Akela, a farkas, az emberek ketrecéből szabadult Bagira, a törvényt bölcsen oktató Balu, a titokzatos Ká, a bosszúra és embervérre szomjas Sír Kán.

Maugli útja szól a születésről és a halálról, a befogadásról és a kitaszításról, a csapatról és a magányról, a gyerekkor és a kamaszkor varázslatos időszakáról – vagyis mindarról, ami egy „kölyökkel” megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik.

szekesfehervar_nyari_szinhazfesztival_pelikan_udvar-JPGPelikán Udvar, Fotó: szekesfehervar.varosom.hu

Egressy Zoltán: Portugál

tragikomédia

Július 20. péntek és július 21. vasárnap 20.30 óra, Pelikán Udvar

Eső esetén: július 22. vasárnap 20.30

Rendező: Árkosi Árpád

Álljunk meg egy fröcsikére!

Szeretnénk önöket egy utazásra invitálni Irgácsra. Vagy Portugáliába?

Vajon van-e bátorságunk álmainkat megvalósítani? Vendéglátóink bepillantást engednek egy magyar falu életébe, amelyet a nyár csúcspontjaként a céllövölde, a strand, a sör, a foci! a kocsma és a fröcsike, tesz színesebbé. No és persze a szerelem…

Egressy Zoltán Irgács ütőerét kitapintva, helyzetkomikumokra épülő, kiváló jellemábrázolásaival egy kis közösség mindennapjain keresztül mutatja be a mai magyar rögvalóságot. A mára már kultikussá vált darab önfeledt szórakozást garantál egy csillagos nyári éjszakán!

portugal_03Portugál, Fotó: vorosmartyszinhaz.hu

Csikós Attila: Két összeillő ember

zenés játék

Július 24. kedd és július 25. szerda 20.30 óra, Pelikán Udvar

Eső esetén: július 26. csütörtök 20.30

Rendező: Telihay Péter

Felejthetetlen tehetségű művészek, két valódi csillag: Domján Edit és Szécsi Pál – legendák, akik sokunk életében jelen vannak. Dallamokat, érzéseket, képeket őrzünk róluk, és most mindez életre kel! A mindent felperzselő, végletes, szenvedélyekkel telített szerelem legendává nemesült történetét Váradi Eszter Sára és Keller János eleveníti fel, fantasztikus színészi játékkal.

„Két összeillő ember, fénylő, tágra nyíló szemmel” – és már dúdoljuk is az új magyar zenés dráma címadó dalát, amely mellett számos Szécsi- és Domján sláger csendül fel.

süti beállítások módosítása