Szikoráék új nézőket csábítanának

A régi nézők visszacsábítása, a fiatalok megszólítása és a nézőszám emelése áll a székesfehérvári Vörösmarty Színház 2012/13-as évadának középpontjában - hangzott el a színházvezetés pénteki sajtótájékoztatóján.

Az előző évadban megbízott igazgatóként dolgozó Quintus Konrád elmondta: a leendő igazgatóval, Szikora Jánossal teljes egyetértésben állították össze a programot. Hangsúlyozta, az igényesség és a sokszínűség fogja jellemezni a szeptembertől induló szezont, mert ez hozhatja a nézőszám emelkedését.

1 Kiemelte, hogy az előző idényben kevesebb bérletesük volt, mint a korábbi évben, mégis emelkedett a nézőszám mintegy húszezerrel.
Szikora János szerint nem érezhető éles váltás az évad eleje és a vége között, annak ellenére sem, hogy az elejét még Quintus Konrád állította össze. "A legfontosabb feladatunk a korábban a színház törzsközönségét adó, de ma már az intézménybe nem járó nézők megszólítása lesz. Emellett azokat célozzuk meg, akik még sohasem jártak színházban" - tette hozzá.

A nagyszínház bérletes előadásai között lesz Lendvai Zoltán rendezésében Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című bohózata, amelynek előbemutatója a most zárult évadban volt. Látható lesz még A dzsungel könyve című musical, Herczeg Ferenc Bizánc című színműve, a Huszka Jenő Lili bárónő című operettje, Georges Feydeau vígjátéka, a Bolha a fülbe, valamint Rossini vígoperája, A sevillai borbély. Utóbbiról Szikora János elmondta, a Gulyás Dénes rendezésében készülő darabbal új műfaj honosodik meg az intézményben.
2013 januárjában mutatják be Friedrich Schiller Don Carlos című tragédiáját Bagó Bertalan rendezésében. Erről a leendő igazgató elmondta: nem akarták "kidobni" a budapesti Új Színházban összeállt darabot, amely elsősorban a fiatalokat vonzotta. A főszereplő továbbra is Cserhalmi György és Gáspár Sándor marad, a mellékszerepeket fehérvári és vendégszínészekre bízzák.

A stúdiószínpadon Patrick Marber Közelebb című színművével, Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művéből készült zenés játékkal és Goldoni Mirandolina című vígjátékával várják a közönséget. A Pelikán Kamaraszínház célközönségét elsősorban a fiatalok jelentik. Alan Ayckbourn A Hang-villa titka című mesejátéka és Felix Janosa-Jörg Hilbert Rozsdalovag című mesemusicalje a gyerekeket célozza, hasonlóan Lázár Ervin művének, A négyszögletű kerek erdőnek a bábelőadásához, míg a Commedia dell'arte című előadás beavató színházként iskolás közönségre számíthat.

süti beállítások módosítása