Jelentés a Mary Poppins musical próbáiról

A Mary Poppins olvasópróbái már május végén elkezdődtek, a Madách Színházban gőzerővel készülnek Cameron Mackintosh musicaljére, mely a csodálatos nevelőnőről és a Banks családról mesél, Walt Disney filmje alapján.

Már épül Mary háza

A Madách Színház színpadjára kerülő – ezúttal is „non-replica" – előadás igazi csemegének ígérkezik mind a Mary Poppins-rajongók, mind a musical-kedvelők számára. A Mary Poppins ráadásul igazi családi musical, hiszen a „tökéletes dadus" a felnőtteket is „neveli", amikor az élet valódi értékei mentén teremt egységet egy széthulló családban. „Nagy fába vágtuk a fejszénket, Az Operaház fantomja óta talán nem is vittünk színre ilyen nehéz darabot." – mondta Szirtes Tamás a musical olvasópróbáján. Lassan egy hónapja készülnek a grandiózus produkcióra és már a koreográfia is egyben van, melyből egy kis részletet mi is megnézhetünk:

A díszletről – melyet Rózsa István álmodott meg – csak annyit árulhatunk el elöljáróban, hogy tökéletesen alkalmazkodik Mary Poppins mesés lényéhez, folyamatosan változik, mozog és alakul. Az esernyőformájú vetítővászon már csak hab a tortán. A pompás jelmezek pedig Romhányi Nóra munkáját dicsérik.

A Mary Poppinst ugyan csak szeptemberben mutatják be a Madáchban, de Csudálatos Mary házát Tápén már építik, az ország egyik legprofibb díszletgyártó műhelyében. "Nálunk készül a szuperprodukció díszletének nagy része; a legkülönlegesebb elem Mary Poppins háza, amely tele lesz varázslatokkal, trükkökkel. Az építmény alsó acélszerkezete a süllyesztőből bukkan majd fel, a legfelső szintje pedig a Banks gyerekek emeleti szobája lesz; mindez a díszlettervezőre, Rózsa Istvánra jellemző aprólékos kidolgozottsággal, részletgazdagsággal." - mondta Tóth Kázmér a délmagyar.hu-nak, aki a produkció Szegedről elkerült szcenikusával, Szűcsborus Jánossal, a Madách Színház műszaki vezetőjével gondosan ügyel a legapróbb részletekre is.

M45

Kép az olvasópróbáról

A Madách Színházban július 13-ig – szükség esetén tovább – zajlanak a próbák, majd egy rövid pihenő után augusztusban folytatódnak a munkák. Bemutató szeptember 21, 22, 23-án.

A történetről

Mary Poppins, a varázslatos dadus, a keleti széllel érkezik a londoni Cseresznyefa utcába, a Banks család házába, a család két gyermeke, Michael és Jane mellé. Elragadó egyénisége, és emberi hozzáállása nemcsak a két gyermekkel érteti meg, mi a fontos igazán az életben, de végül a merev, földhözragadt apát is maga mellé állítja. A pompázatos, sok technikai újdonságot felvonultató musical színpadra varázsolja a film sok ismert jelenetét: a varázslatos kirándulást a parkban, a „madaras asszony" szívhez szóló dalát, vagy a kéményseprők táncát London háztetőin. Ám a színpadi változatban ezeken kívül helyet kapott néhány olyan jelenet is, amely csak a regényekben szerepel, például Andrew kisasszony, a régi és vaskalapos dada érkezése, vagy a Corry néni boltjában tett látogatás.

Forrás: színház.hu, Madách Színház, délmagyar.hu

süti beállítások módosítása