Jön a nyári Mikulás - Újra Győrkőcfesztivál Győrben!

Három napig ingyenes játszótérré alakul Győr: az idei Győrkőcfesztiválon július 6-8. között a gyerekek veszik birtokba a belvárost.

A legkisebbeket Babakert, a nagyobbakat rejtelmes sziget és szivárványos mászófal, a kísérletező kedvűeket Tudorpark várja. 
A szervezők egy magukról készült mosolygós fotót kérnek a gyerekektől, a fényképért cserében Győrkőc-karkötőt kapnak, amely ingyenes játéklehetőséget biztosít a fesztivál összes programján - mondta Kocsis Rozi, a szervező Vaskakas Bábszínház igazgatója az MTI-nek. - Az idén legalább annyi lurkó érdeklődésére számítanak, mind tavaly, amikor 21 ezernél több karkötő talált gazdára.

1 A péntek esti Rába-parti fesztiválnyitón a gyerekek a hagyományoknak megfelelően átveszik a város kulcsát, lesz tűzijáték, Szalóki Ági, Vitai Ildikó és a Lippentő táncegyüttes pedig énekes- táncos műsorral örvendezteti meg őket. 
Szombaton és vasárnap a játéké lesz a főszerep. A Jégvirág térre ellátogat a nyári Mikulás, tudományos kísérletekkel lepi meg a természeti jelenségek okait firtató ifjakat a Tudorpark. A Varázshíd reneszánsz játékokkal, a Meseváros mesehősökkel, Manófalva Manóolimpiával,a Tündérkert szárnyas tündérkedéssel, Győrkőcfalu népi mulatságokkal és táncházakkal csábítja az érdeklődőket, akik tíz helyszínen közel ezer program közül választhatnak.
A fesztivál idején a város egyes szállodáiban és éttermeiben térítésmentesen szállhatnak meg, illetve étkezhetnek a fesztiválra érkező gyerekek. Őket "mosolyutca" fogadja a belvárosban: a korábbi években kapott gyermekfotók óriás tablókon mosolyognak rájuk és valamennyi látogatóra a fesztivál idején. 

2 A rendezvény népszerűsége évről évre növekszik, programjait az ország távolabbi településeiről is felkeresik a gyerekek szüleikkel együtt. A szállodások szerint turisztikai vonzerejét tekintve kiemelkedik a megyeszékhely többi programja közül. A fesztivál az idén megkapta a Nyugat-Dunántúl Kiemelt Turisztikai Rendezvénye kitüntető címet.

Kapcsolódó anyag:

Nem feltétlenül jó menetelni - Interjú Tengely Gáborral

Pár nap, és gyermekek árasztják el Győrt, több, mint húszezren. A városházából kiözönlenek a mesehősök, akik csak rájuk várnak. Beindul Tudorpart és Pöttömváros is. Az akció egyik felelőseTengely Gábor, ...»

süti beállítások módosítása