Már készül a The Blues Brothers

Már készül a The Blues Brothers, a koncert-show augusztusi bemutatójára a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. Feke Pál és Serbán Attila a rendezői és címszereplői a produkciónak, sztárvendége pedig Tóth Vera lesz. Az alábbiakban a jelmezterveket ismerhetik meg.

Az 1950-es és 60-as évek blues, soul és R&B zenéjét újjáélesztő The Blues Brothers Band 1978-as megalakulását követően mind a filmvásznon, mind a színpadon legendává vált. Az elismert zenészeket felvonultató zenekar élén két igazi sztár, Dan Aykroyd és John Belushi mint Elwood és Jake Blues, védjegyükké vált fekete öltönyben, kalapban és napszemüvegben olyan slágereket szólaltattak meg, mint a Jailhouse Rock, Everybody Needs Somebody To Love, Sweet Home Chicago, Gimme Some Loving vagy a Soul Man.

Az 1980-ban John Landis rendezésében bemutatott, a zenekar tagjai köré kalandokban bővelkedő történetet körítő zenés vígjátékban a The Blues Brothers alapítói egy árvaház számára akarnak egy kis pénzt szerezni, és a koncertek között a szó szoros értelmében feldúlják Amerikát. A filmben a blues élő legendáinak számító zenészek szerepelnek és zenélnek, többek között Aretha Franklin, Ray Charles, James Brown, Cab Calloway és John Lee Hooker.
A film sikere nyomán a Blues-fivérek a színház világát is meghódították. A The Blues Brothers musical változata remek élő zenekarral, nagyszerű énekesekkel, különleges látvánnyal és rengeteg humorral, a nézőket is bevonva idézte meg a nyolcvanas évek elejének bulihangulatát, és ért el kimelkedő sikert a londoni Westenden csakúgy, mint egész Nagy Britanniában, majd a világ számos más pontján is.
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a koncert-show változatot láthatják a nézők, először Magyarországon, magyarul!

Már készen állnak a jelmeztervek:

1

1.

2

2.

3

3.

4

4.

5

5.

6

6.

Forrás: szabadter.hu

süti beállítások módosítása