Jön a 11. Nemzetközi Improvizáció Fesztivál

Július 2-8. között kerül megrendezésre a SÍN-ben a 11. Nemzetközi Improvizáció Fesztivál a Kontakt Budapest és a SÍN Kultúrális Központ szervezésében.

A szervezők szavaival

2012-ben egyedülálló fesztiválnak nézünk elébe.

Az amerikai Lower Left 5 tagja érkezik hozzánk, először járnak Magyarországon és először tanítanak a fesztiválon! Nina Martin, (a kollektíva összehívója) talán ma az egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja az improvizatív, merész, performatív tánc, előadói és gondolkodásmódnak. Ensemble Thinking (Csoportos Gondolkodás) metodikáját fesztiválokon, egyetemeken, különböző képzési programokban tanítja a világ minden pontján. A Lower Left többi tagja is: Rebecca Bryant, Margaret Paek, Kelly Dalrymple-Wass, Andrew Wass mind hihetetlen tudással, alkotói és pedagógiai múlttal rendelkezik. Izgalmas és egyedülálló alkotói minőségükkel és előadói jelenlétükkel a fesztivál nyitó napján találkozhatunk. Idén ugyanis rendhagyó módon az ő előadásukkal nyitjuk a Fesztivált Július 2.-án hétfőn este 7-kor!

A fesztivál további programja a korábbi évekhez hasonlóan zajlik, reggeltől estig ajánlunk órákat (projekt, intenzív kurzus, nyitott órák, bemelegítés) és este szabad improvizáció jam-eket, előadásokat meghívott művészek és a fesztivál résztvevőinek közreműködésével. Lesz megint egy kis elméleti elmélyülés, kísérletezés, pihenés, szabad nap, szabadtéri táncolás és idén helyet adunk improvizációval és kontakttal kísérletező fiataloknak.

A fesztiválról és a kurzusokról leírás a www.kontaktbudapest.hu oldalon található, jelentkezni szintén a honlapon keresztül lehet.

KB2012LLCollective3Lower Left Collective Fotó: Loyal Auterson

Mi vár?

Bemelegítés, kontakt táncház kicsinek/kicsikkel, kezdő órák, nyitott órák, szakmai beszélgetés és az elmaradhatatlan élőzenés jamek, ahol táncosok és zenészek szabadon improvizálnak együtt. A fesztivál programjaihoz bárki csatlakozhat tudásszinttől függetlenül!

Előadások a fesztivál alatt:

július 1. vasárnap 19.00 - Lower Left Collective (USA) és Company ST közös projekt bemutató

július 2. hétfő 19.00 - Lower Left Collective (USA): Horizontal Distance
július 5. csütörtök 20.00 - a fesztivál tanárainak előadása
július 8. szombat 20.00 - a fesztivál résztvevőinek előadása
helyszín: SÍN Kulturális Központ, 13.ker. Gyutacs u. 10-18.
jegyár: 1000 huf (fesztiválbérlettel ingyenes)

süti beállítások módosítása