Kiss Tünde és Nagy Balázs kapta a Kisfaludy-díjat

Azért szeretik a győri művészek megkapni a Kisfaludy-díjat, mert az a kollégák szeretetét és elismerését jelképezi. Minden évben egy az évad során kiemelkedő teljesítményt nyújtó színész és színésznő kapja meg a társulat szavazatai alapján. A szavazás titkos és a művészeti állományon kívül részt vehet benne az összes színházi dolgozó.

A díjat a Győri Nemzeti Színház hagyományos évadzáró ünnepségén adják át, és egészen az eredményhirdetés pillanatáig titkos, kik is nyerték el a Kisfaludy Károly mellszobrával díszített kitüntető elismerést. A díjjal a  Győri Nemzeti Színházért Kisfaludy Alapítvány a léleképítő színházművészet fontosságára, e művészeti ág alkotóinak megbecsülésére, a tehetséges művészi munka támogatására szeretné felhívni a közvélemény figyelmét.

kiss_tunde

2011/2012-es évadban Kiss Tünde kapta a legjobb színésznőnek járó díjat. A fiatal tehetség Kszel Attila Al Addinjában lopta be magát a győriek szívébe, majd az évad során egy nagyszínpadi zenés darabban is megmutatkozott és ért el nagy sikert, ő játszotta az Aranycsapat Winkler Zsófiját, a férfi szíveket megdobogtató park legjobb nőjét. Tünde lélekben már a következő évadra készül, hamarosan apácaruhába bújik, hogy eljátszhassa Goggin Apácák című kamaramusicaljének Mária Lea nővérét.

nagy_balazs

Színész kategóriában egy régi kedvenc győzedelmeskedett: Nagy Balázs nyerte el idén a Kisfaludy-díjat, aki már az évad elején hatalmas teljesítményt nyújtott a Vörös Pimpernel Percyjeként, prózai szerepben is láthattuk Szomory Dezső: Györgyike drága gyermek című színművében, majd az Aranycsapatban dalolva okozott kellemes perceket a musicalek kedvelőinek. Balázs jelenleg a következő évad nagy dobására, a Jekyll&Hyde Simon Stride szerepére készül.

A kollégák döntésén kívül a Kisfaludy Alapítvány is adományoz elismeréseket a díjak mellé, a fiatal tehetségeket ösztönző és támogató Kisfaludy ösztöndíjat idén a már korábban díjazott Kiss Tünde vehette át a fiatal férfiszínészek között pedig Molnár Zsolt munkáját és tehetségét díjazták.

 

forrás és tartalmi partner: magyarteatrum.hu

süti beállítások módosítása