A németeknél is a legjobbak között a Cyber Cyrano

Nyilvánosságra hozta a zsűri a 2012. évi Német Gyermekszínházi Díjra, valamint a Német Ifjúsági Színházi Díjra javasolt darabok listáját. Utóbbi tíz dráma között szerepel a Kolibri Színház Cyber Cyrano című előadásának német fordítása is.

A legrangosabb, 10-10 ezer euróval is járó német gyermek- és ifjúsági színházi elismerésekről szeptemberben döntenek, a díjátadó december 7-én Frankfurtban lesz.
Tasnádi István igaz történeten alapuló drámáját Vidovszky György rendezte a Kolibriben. A Platform 11+ uniós együttműködés keretében a középiskolás korúaknak készült darabot a 2010/2011-es évad legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadásnak választották a hazai kritikusok, és a tavalyi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén is fődíjat, valamint különdíjat nyert.

 

231669_galeria_foto_szlovak_judit2Fotó: Szlovák Judit

Külföldön idén szerepelt először: június 20-án a pilseni Skupova Fesztiválon, 21-22-23-án pedig a stuttgarti Schöne Aussicht nemzetközi biennálén, mely az egyik legfontosabb gyermek- és ifjúsági színházi seregszemle Németországban. Az idén 14. alkalommal megrendezett mustrán a német előadások mellett belga, holland, svájci, olasz és dél-afrikai társulatok is szerepeltek. Novák János, a Kolibri helyszínen járt igazgatója szerint a színvonalas mezőnyben a Cyber Cyrano előadásait a közönség és a szakma elismerése kísérte.

Forrás: onkormanyzat.mti.hu

süti beállítások módosítása