Dear Pina - Előadás született Bausch tiszteletére

Hannah Dennison úgy jellemzi újabb előadását a "Kedves Pina"-t, mint az elismert német koreográfusnak, a 2009-ben elhunyt Pina Bauschnak szánt szerelmi vallomást.

Az előkészületekről

Dennisont Bausch halála ihlette arra, hogy nyugdíjba vonulása után visszatérjen a munkához. A "Kedves Pina” hétfőn debütált a Shelburne Farmon, ezzel a táncszínházi alkotással Dennison Bausch előtt tiszteleg, együttese 30 Vermont táncosainak közreműködésével.

Az egyik szereplő Lida Winfield úgy fogalmazott a produkció kapcsán: "Ez az előadás bizonyítja, hogy milyen erős a táncközösség alakult Vermontban. Mindannyian képzett előadóművészek vagyunk, akik már hosszú ideje a pályán vannak. Most ez a találkozás összekovácsolt minket."

Bausch modern táncstílusa a pontos koreográfiát nagy, és gyakran szokatlan, díszletekkel és kellékekkel ötvözte. Dennison beszámolója szerint épp ezért nagy teret szeretett volna biztosítani a show-nak, ezért bizonyult a Shelburne Framon található tenyésztő gazdaság ideálisnak, hiszen a 19. századbeli hatalmas lóistálló lehetővé teszi, hogy a zene a gyönyörűen kopott fáról visszhangozzon a nézők fülébe.

kep

"Ez az epikus tér az, ami igazán különlegessé teszi az előadást. Drámai, ugyanakkor illeszkedik a táncunkhoz” - mondta Winfield.

"Szeretném, ha az emberek úgy éreznék, közük van Pinához és az ő örökségéhez, és ha egy kicsit közelebb kerülnének a tánchoz és a táncos közösséghez”- nyilatkozta koreográfiájáról Dennison.

Forrás: www.burlingtonfreepress.com

süti beállítások módosítása