Ókovács: "önmagát minősíti Tokody"

A Népszava készített 5 perces interjút Ókovács Szilveszter operaházi kormánybiztossal Tokody Ilona felszólalása kapcsán. Lapszemle.

Ókovács Szilveszter a következőként értékelte a hétfői évadzáró ülésen történteket:  "Tokody Ilona váratlan, előre nem jelzett felszólalását az ünnepség durva megzavarásaként értékelem. Szeretnék abban a hitben élni, hogy az évadzáró higgadt számvetés volt, és annak az ünnepe, hogy a Magyar Állami Operaház egy komoly értékű, Európában bevezetett díjat alapított. Ezen elismeréseket, melyeket nagy sikerrel nyújtottuk át az ülést követően, olyan művészek kapták meg, akiknek érdemei megfellebbezhetetlenek, és nagyon sértő rájuk nézve ez az inzultus."

okovacs_mtiFotó: MTI

A kérdésre, vajon lesznek-e következményei az esetnek, így felelt: "Nem. Félbeszakíthattam volna, de nem tettem. Úgy vélem, önmagát minősíti, aki ilyet tesz, ilyesmit egyszerűen nem lehet csinálni, nemcsak az ország egyik nagy presztízsű intézményében, de sehol máshol sem. Nekem Tokody Ilona megmarad annak a kiváló énekesnek, aki a lemezeken hallható, és hallgatni fogom ezután is. Egyszerűen szomorú vagyok a történtek miatt" - fogalmazott Ókovács.

A kormánybiztos elmondta még, megkezdték a tárgyalásokat a Millenáris Park Nagycsarnokáról, amit alkalmasnak találtak második játszóhelynek az Erkel Színház átadásáig, egyelőre azonban még csak egyeztetnek.

Forrás: Népszava

süti beállítások módosítása